• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 09 Ağustos 2022 10:41

‘Kaza olmadan önlem alınsın’

‘Kaza olmadan önlem alınsın’
Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı Yasin Arslan son zamanlara sıkça tercih edilen scooterların trafikte tehlike saçmasından şikayet ederek, “Antalya’nın en büyük sorunları arasında patenli çocuklardı. Çok acı ki ölümle sonuçlanan olaylar

Son zamanlarda sıkça tercih edilen elektrikli scooterlar getirilen yeni düzenlemelere rağmen şehir trafiğinde büyük tehlikelere yol açıyor.  

Scooter’lara çözüm bulunmalı

Büyükşehirlerin çekilmez sorunu haline gelen trafik ve kalabalık toplu taşıma araçları yüzünden elektrikli scooterlar pandemi dönemi ile beraber sıkça tercih edilmeye başlanmıştı. Elektrikli olduğu için çevreye zarar vermemesi, hava kirliliği açısından da son derece avantajlı bir ulaşım aracı haline gelmesi cazibesini arttırdı.

Trafikte sıkça görülmeye başlanan scooter kullanıcıları 2 kişi biniyordu. Son yapılan düzenlemeler lie 2 kişi binmesi yasaklanmasına karşın şimdilerde 3 ya da 4 kişi binerken görülüyor. Kurallara uymadan scooter kullanıcıları sürücüler ve onlara ait bir sürüş yolunun kullanmaları tehlikenin boyutlarını arttırıyor. Başkan Yasin Arslan’da sosyal medyasından konuyla ilgili isyan etti. Arslan, ölümlü bir kaza ile sonuçlanmadan scooter’lara bir çözüm bulunmasını istedi.  Arslan, “Antalya’nın en büyük sorunları arasında patenli çocuklardı çok acı ki ölümle sonuçlandı. Şimdilerde scooterlar acı olaylar olmadan müdahale edilse bari” diye açıklamada bulundu.

 

 MÜHÜBE TAŞKIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.