• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ekim 2022 14:04

Karaca güven tazeledi

Karaca güven tazeledi
Genel Başkan Ömer Budak’ın da katılımı ile gerçekleştirilen ve iki adayın yarıştığı Birlik Haber-Sen Akdeniz 1 No’lu Şube genel kurulunda mevcut başkan Mitat Karaca güven tazeledi.

Genel Başkan Ömer Budak’ın da katılımı ile gerçekleştirilen ve iki adayın yarıştığı Birlik Haber-Sen Akdeniz 1 No’lu Şube genel kurulunda mevcut başkan Mitat Karaca güven tazeledi.

 

Genel Kurula Genel Başkan Ömer Budak’ın yınısıra genel başkan yardımcıları, Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Bayram Ali Çeltik, Korkuteliler Dernek Başkanı Adnan İmirgi ve üyeler katıldı.

 

PANDEMİDE PTT İŞÇİSİNİN DEĞERİ ANLAŞIDI

Her iki adaya da başarılar dileyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, PTT’nin ne iş yaptığının pandemi döneminde çok iyi anlaşıldığını kaydetti. Yoğun emek sarfeden bir iş kolunda olduklarını dile getiren Budak, “Yoğun çalışmanın olduğu ortamda en yoğun emeği de gösteren PTT personelleriydi. Tabii pandemi dönemi başladığında bütün herkes hazırlıksız yakalanmıştı. Ancak biz buna rağmen gerekli müdahaleyi yapıp ilk pandemi dönemi başladığı andan itibaren daha kurumlar ne olduğunu anlamadan başta genel merkezimiz olmak üzere burada da sahaya indik” dedi.

 

ÜYELERİMİZİ ASLA YALNIZ BIRAKMADIK

Üyelerin güvenini alarak yeniden başkan seçilen Mitat Karaca, “3 Kasım 2018 tarihinde ‘Asla Yalnız Değilsiniz’ sloganıyla yine böyle bir demokrasi şöleniyle

başladığımız bu yolda 4 yılımızı tamamladık. Başarılı olduğumuz, hedefe

ulaştığımız zamanlarda oldu, gücümüzün yetmediği zamanlarda oldu ama gücümüzün sonuna kadar mücadele ettiğimizin asla vazgeçmediğimizin en büyük şahidi geçtiğimiz 4 yıldır. Maliyet düşsün diye tek araca düşürülen ve geceye alınan Antalya-Kalkan posta hattını hatırlarsınız bu sorunu biz çözdük. Çözdük demek dile kolay, sorun büyük, direnç büyüktü. Antalya İl Merkezinde çalışanlara kullandırılan bu hak, İlçelerde çalışan arkadaşlarımıza kullandırılmıyordu. Gündeme taşıdık, Hakkı sorun haline getirenler çözelim

demediler. Bir çok engel çıkardılar. Göstermelik yazışmalar yapıldı. Topu taça attılar. Biz mücadelemizle o topu taçtan alıp, filelerle buluşturmayı bildik” ifadelerini kullandı.

 

 

“Bazı sorunlarımızı bir çok bahanelerle çözmek istemediler, İç İşleri Bakanlığı Genelgesi, Valilik kararı, maliyet, ihale olmadı gibi her türlü bahane ürettiler” diyen Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “Sorunun çözümü için sosyal medya, Genel Müdürlük, yerel kanaat önderleri dahil her türlü mücadele unsurunu kullanarak sonuca erdik. O kadar engel çıkarıldı ki mücadelemizle sorunu çözülünce çölde su bulmuş psikolojisi oluştu Antalya’mızda. Kişiler bizim gündemimiz değil, bizim gündemimiz uygulamalar, olumlu uygulamaları

destekler, olumsuz uygulamaları reddeder, mücadele ederiz” şeklinde konuştu.

 

“Yaşadığımız pandemi tüm insanların hayatını etkilediği gibi hepimizin de iş ve sendikal hayatını etkilediği bilinmektedir” diyen Karaca, “Bizlerin sizlerle kucaklaşma sıklığını azalttı ama andeminin en korkulu anlarında diğerleri odalarından çıkmazken bizler ihtiyaç duyulan her an sahadaydık. Biz bu süreci tersine çevirmek için gece demedik gündüz demedik, Türkiye’nin neresinde

olursa olsun Antalya’yı isteyen, düşünen, aklının ucundan dahi geçen herkese ulaştık” dedi.

 

İFTİRA VE YALANLARLA ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTEDİLER

Karaca, “Mücadeleye inanan değerli arkadaşlar, bu konularda biz savaş verirken, iftira ile, dedikodu ile, yalan ile paçalarımızdan çekmeye çalışanlar oldu, sermayesi yalnızca dedikodu olan bir kesim sadece karalama yaparak enerjimizi boşa çıkarmaya çalıştılar, aldırış etmedik. Yolumuza baktık. Herkesi benimseyen, kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla 30 merkezimizin tüm çalışanlarımızın yanında olduk. Hiç bir şey yarım kalmasın, yarım kalan işlerin neticeye erdirilmesi için, yeni dönemde daha güzel işler için, Antalya PTT çalışanlarının huzura ermesi için, istikrar için, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için ustalik dönemimiz için bir kez daha ilk günkü heyecanla yola çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.