• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ekim 2021 11:28

Kapanan ocaklar ağaçlandırılacak

Kapanan ocaklar ağaçlandırılacak
Faaliyetleri sona eren taş ocaklarının doğaya verdiği tahribatı bertaraf etmek amacı ile Orman Genel Müdürlüğü harekete geçti.

Faaliyetleri sona eren taş ocaklarının doğaya verdiği tahribatı bertaraf etmek amacı ile Orman Genel Müdürlüğü harekete geçti. Taş ocaklarının stabil hale getirilmesi, ağaçlandırılması ve ekolojik bütünlük içerisinde yöredeki bitki türleri ile özdeş bir yapıya kavuşturulması için çalışma başlatıldı.

İKİ ÜLKE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Türkiye ve Fransa arasında bilimsel işbirliği zemininde, faaliyetleri sona eren taş ocaklarının rehabilitasyonu kapsamında bir araya gelen heyetler taş ocaklarının stabil hale getirilmesi, ağaçlandırılması ve ekolojik bütünlük içerisinde yöredeki bitki türleri ile özdeş bir yapıya kavuşturulması için çalışmalar devam ediyor. Marsilya’daki EKOMED yetkilileri ile Orman Genel Müdürlüğü ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğümüzden teşkil edilen heyet Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Finike Orman İşletme Müdürlüğü çalışma alanında bulunan taş ocağında incelemelerde bulundu. Ekoloji, biyoçeşitlilik, peyzaj, jeoteknik ve diğer disiplinlerden oluşturulan uzmanlar tarafından teşkil edilen heyetler tarafından çalışmaların ikinci aşamasında sahalar gezilerek daha önce alınan toprak analizlerinin sonuçları inceledi. Kullanılacak rehabilitasyon tekniğinin belirlenmesi ve 2022 yılı Mart ayında projelendirilmesi suretiyle sahada uygulamalara başlanacak.


Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.