• SUR YAPIIIIIII
SAĞLıK Haber Girişi : 07 Haziran 2021 13:06

Kan stokları azaldı

Kan stokları azaldı
Kızılay Antalya Şubesi Başkanı Esra Özkoç, salgın dolayısıyla stoklarda yaşanan azalma üzerine vatandaşların, kendilerine en yakın kan merkezine giderek bağışta bulunmalarını istedi

Kızılay Antalya Şubesi Başkanı Esra Özkoç, salgın dolayısıyla stoklarda yaşanan azalma üzerine vatandaşların, kendilerine en yakın kan merkezine giderek bağışta bulunmalarını istedi

Başkan Özkoç, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) gündelik hayat akışını yavaşlatmasına rağmen kan ve immün plazma ihtiyacının devam ettiği belirtildi.

Kan stoklarında ve plazma bağışındaki azalma üzerine vatandaşlara çağrıda bulunulan Özkoç, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatler ve Pazar günü bağışçıların kısıtlamalardan muaf olduğu hatırlattı.

KAN BAĞIŞINA DAVET ETTİ

Pandeminin başından bu yana vatandaşların kan bağış merkezlerine gelmekten çekinmesi kan bağışlarının ciddi şekilde azalmasına sebep olduğunu belirten Esra Özkoç, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini kaydetti. Özkoç, “Ulusal kan stoklarımız azaldı. Pandemi nedeni ile artan kan ve plazma ihtiyacını karşılamak için daha fazla kan bağışı almamız gerekiyor. Hastalarımızın sıkıntı yaşamamaları için sizi kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

1 ÜNİTE KAN 3 CAN DEMEK

Kızılay Antalya Şubesi Başkanı Esra Özkoç, kan bağışının önemini vurgulayarak, "Kan, laboratuvarlarda yapılamayan bir doku. Ancak insan insana verirse şifa olabiliyor. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç. Özellikle küresel pandeminin etkisiyle azalan kan bağışlarımız ve ulusal kan stoklarımız alarm veriyor ve ulusal anlamda bir seferberlik çağrısı gerektiriyor. 1 ünite kan verdiğinizde 3 kişiye can oluyorsunuz, doğaya da bir fidan dikmiş oluyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Esra Özkoç, bağışta bulunmak isteyenlerin, Kızılay'ın www.kanver.org sitesinden ve 168 numaralı çağrı merkezinden kendilerine en yakın kan merkezini öğrenebilecekleri gibi randevu da oluşturabilecekleri anımsatıldı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.