• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 21 Aralık 2022 17:03

Kaldırımlar işgal ediliyor

Kaldırımlar işgal ediliyor
Kentte sayısı hızla artan otomobiller nedeniyle, yayalara ait kaldırımlar da tıkandı. Yer bulunamadığı için araçlar nedeniyle insanlar kaldırımları kullanamaz hale gelirken, yaya geçitlerinin de yine araçların park yeri olarak kullanması kazalara da dave

Kentte sayısı hızla artan otomobiller nedeniyle,  yayalara ait kaldırımlar da tıkandı. Yer bulunamadığı için araçlar nedeniyle insanlar kaldırımları kullanamaz hale gelirken, yaya geçitlerinin de yine araçların park yeri olarak kullanması kazalara da davetiye çıkartıyor.

Motorlu kara taşıtı sayısında son 1 yılda sadece Antalya’da yüzde 7,21 artış yaşandı. Yaşanan artış nedeniyle hem trafik yoğunluğu, hem de otoparklardaki doluluk bakımından sıkıntılar artmaya başladı. Araçları park edecek alan bulamayan sürücüler trafikte bekleme süresinin artmasına yol açıyor. Üstelik gittikçe sıkışan trafik, çalışan vatandaşların vaktinde iş yerine gidememesine ve gecikmesine neden olurken; aynı zamanda toplu taşımaya yönelenlerin sayısını da arttırıyor.

Antalya trafiğinde araç sayısı her geçen gün artarken mevcut otoparklar da yetersiz olmaya başladı. Durum böyle olunca da araç sahipleri buldukları yere araçlarını park etmeye başladı.

Park ve alan sıkıntısı nedeniyle olur olmadık yerlere bırakılan araçlar trafiğin saatlerce tıkanmasına ve hatta zincirleme kazalara bile yol açabiliyor. Otomobil kiralama ve alım-satımıyla ilgilenen rent-a car firmaları da kiralamak istedikleri araçları daha fazla görünürlük amacı ile yola park edince keşmekeşlik daha da artıyor. Çoğu aracın geçmesini önleyen araçlar, yolun tam ortasında; park halinde duruyor.

 

Gülşen KABAAĞAÇ - Büşra BOĞAOĞLU