• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 14 Mart 2023 12:08

İyi Partili Kaplan, Finike’den AKP’ye gönderme yaptı

İyi Partili Kaplan, Finike’den AKP’ye gönderme yaptı
İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, Finike İlçe Başkanlığı’nı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ananı da al git’ sözüne gönderme yaptı. Kaplan, “14 Mayıs Anneler Günü’nde analarımızı da alıp sandığa gideceğ

İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, Finike İlçe Başkanlığı’nı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ananı da al git’ sözüne gönderme yaptı. Kaplan, “14 Mayıs Anneler Günü’nde analarımızı da alıp sandığa gideceğiz. Bu ucube sisteme son verip, korku hegemonyasını yakacağız” diye konuştu.

İyi Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, Finike İlçe Başkanı Mustafa Ulubaş ve yönetimini ziyaret etti. Partililerin yanı sıra yüzlerce Finikelinin karşıladığı Kaplan, yaptığı konuşma ile dikkat çekti. 15 yıl önce dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçi bir vatandaşa söylediği ‘ananı da al git’ sözünü hatırlatan Kaplan, “Erdoğan zamanında yaşadığı sorunlarını dile getirmeye çalışan bir çiftçi kardeşimize ‘ananı da al git’ demişti. Evet biz annelerimizle birlikte 14 Mayıs Anneler Günü’nde sandıklara gideceğiz” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZ UMUTSUZ VE ÇARESİZ

Çiftçilerin yaşadığı sorunlara değinen Kaplan, “Sağlık giderleri, köyden şehre ulaşım giderleri yüksek boyuttadır. Doktora gitmek için ilaç parasını geçtim yol parası bulamayan çiftçiler var. Çiftçi kendisine çocuğuna yılda bir defa giyim kuşam alacak parası olmuyor. 2-3 okuyan çocuğu varsa ayakkabı elbise giderleri kaç kat arttı en çok onlar iyi biliyor. Tarımsal araçların bakım onarım ve yenileme ücretleri de diğer artan dolaylı girdi maliyetleridir.Dur durak bilmeden gelen zamlarla birlikte, artan girdi maliyetleriyle birlikte mazot fiyatıyla, tohum fiyatıyla, gübre fiyatıyla, elektrik faturalarıyla mücadele eden ve artık bir çıkar yol bulamayan icralardan dolayı traktörünü satmak zorunda kalan, hayvanını kesmek zorunda kalan, sabah namazıyla çilesi başlayıp, yatsı ezanına kadar çilesi devam eden elleri nasırlı çiftçilerimiz mutsuz, çiftçilerimiz umutsuz, çiftçilerimiz çaresiz” diye konuştu.

ÇİFTÇİMİZİN SORUNU TÜRKİYE’NİN SORUNUDUR

Kaplan sözlerine şöyle devam etti: Bu iktidarın tercihi sermayeden yana, tüccardan yana, ithalatçıdan yana, rantçıdan yana. Bizim tercihimiz işçiden, emekçiden, üretenden yana. Türkiye'de tarım girdileri sadece bu 2 yıl içerisinde yüzde 300-400 üzerinde arttı. Bu kadar artışa rağmen tarımda desteklerinde düşüş var. Gidişat böyle devam ederse Türk çiftçisi, üreticisi tamamen üretimden kopacak. AKP iktidarı kendi getirmiş olduğu kanun ve yasaları da çiğniyor. Sorun çiftçi batıyor, ülke tarımı batıyor. Sorunun sorumlusu AKP ve saray iktidarı. Liranın döviz karşısında yerle bir olması ve aynı zamanda 'enflasyon sonuçtur, sebep faizdir' meselesinin dayatılması bugün geldiğimiz sonucun temel sebebidir. Şunu kimse unutmamalı; Çiftçimizin sorunu Türkiye’nin sorunudur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.