• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 29 Aralık 2022 13:21

İYİ Parti’deki iftira ve kumpasa yargı tokadı

İYİ Parti’deki iftira ve kumpasa yargı tokadı
Mehmet Başaran hakkındaki iftira ve kumpas davası yargıdan döndü. Şikayeti inceleyen Antalya Cumhuriyet Savcılığı, haksız iddialarla ilgili kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Başaran, “Bu iddiaların siyasi rakiplerim tarafından düzenlenmiş bir kom

Mehmet Başaran hakkındaki iftira ve kumpas davası yargıdan döndü. Şikayeti inceleyen Antalya Cumhuriyet Savcılığı, haksız iddialarla ilgili kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Başaran, “Bu iddiaların siyasi rakiplerim tarafından düzenlenmiş bir komplo olduğunu söylemiştim. Zaman beni haklı çıkardı” dedi.

-----------

 

Antalya’da bir kadın, İYİ Parti Antalya eski İl Başkanı Mehmet Başaran’dan hamile olduğunu ve çocuğunu aldırması için tehdit edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Başkan Başaran, bu iddialar üzerine partisine zarar vermemek ve yargıda aklanmak için il başkanlığından istifa etmişti. Başaran, yaptığı açıklamada Türk yargısına güveninin sonsuz olduğunu belirtmiş, aklanarak siyasete daha güçlü bir şekilde döneceğini de vurgulamıştı. Ve iftira ve kumpas davası, Mehmet Başaran’ın beklediği gibi sonuçlandı. Şikayeti inceleyen Antalya Cumhuriyet Savcılığı, haksız iddialarla ilgili kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

 

ZAMAN BENİ HAKLI ÇIKARDI

Bağımsız Türk yargısının verdiği karardan duyduğu mutluluğu dile getiren Mehmet Başaran, “Baştan beri bu iddiaların siyasi rakiplerim tarafından düzenlenmiş bir komplo olduğunu söylemiştim. Türk yargısı da, bu haklılığımı verdiği takipsizlik kararı ile ortaya koydu. Ben Türk siyasetinin son yıllarda unuttuğu etik kurallar çerçevesinde istifa ettim. Zaten yargıda aklanmadan siyaset yapmama kararı almıştım. En büyük tesellim, zamanın beni haklı çıkarmasıdır. Partimin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim. Antalya’nın tüm ilçelerini, köylerini tek tek gezeceğim. İlk günden beri beni yalnız bırakmayan başta genel merkezimiz olmak üzere tüm dostlarıma ve partililerime şükranlarımı sunuyorum. Tüm Türkiye’de ve Antalya’da İYİ Parti’yi iktidara taşıyacağız” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.