• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 20 Şubat 2024 11:16

İsyan ettiren park

İsyan ettiren park

Antalya Altı Nokta Körler Dernek Başkanı Ahmet Oktay, kent merkezlerinde bulunan kılavuz çizgilerinin park eden araçlar tarafından işgal edilmesinden dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

 Kılavuz çizgileri, görme engelli ve yürüme zorluğu yaşayan vatandaşların yönlendirilmesi için kullanılan önemli bir araçken, park eden araçlar bu alanları kullanılamaz hale getiriyor. Başkan Oktay, bu durumun kendilerinin günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini ve çeşitli güçlüklerle karşılaşmalarına neden olduğunu ifade ediyor.

RESMİ ARAÇLAR DA BUNU YAPARSA!

Antalya Valiliği'ne ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıda bulunan Başkan Oktay, "Devlete bağlı Antalya’da görev yapan resmi araç sürücülerinin uyarılarak kılavuz çizgilerinin üzerlerine park etmemelerini istiyoruz. Bizi koruyacak kollayacak olan sizlersiniz" dedi.

Ahmet Oktay, "Kent merkezlerinde bulunan kamu binaları, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma durakları gibi alanlarda sıklıkla görülen kılavuz çizgileri, engelli bireylerin güvenle ve bağımsız bir şekilde hareket edebilmelerini sağlıyor. Ancak, bu çizgilerin park eden araçlar tarafından işgal edilmesi, bizlerin  doğru yolu bulmalarını zorlaştırıyor ve güvenliklerini tehlikeye atıyor" ifadelerine yer verdi.

SOSYAL HAYATA KATILIM ENGELLENİYOR

Antalya Altı Nokta Körler Dernek Başkanı Ahmet Oktay, "Özellikle kılavuz çizgilerine park eden araçlar nedeniyle görme engelli bireyler, yönlendirici çizgileri takip ederek günlük işlerini yapmakta güçlük çekiyorlar. Bu durum, engelli vatandaşların bağımsızlığını ve hareket özgürlüğünü kısıtlayarak, sosyal hayata katılımlarını engelliyor" şeklinde konuştu

YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Oktay, "Engelli bireylerin yaşadığı bu sorunlar, sadece günlük işlerini yapmakta zorlanmalarına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal olarak da bir dışlanmışlık hissi yaratıyor. Engelli vatandaşlar, kentlerin daha erişilebilir hale getirilmesi ve kılavuz çizgilerinin işgal edilmemesi için yetkililerden önlem alınmasını talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK