• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 09 Kasım 2022 09:46

İşte 8’i çocuk 9 kişiye mezar olan o ev!

İşte 8’i çocuk 9 kişiye mezar olan o ev!
Bursa'da gece yarısı bir binada yangın çıktı. Suriye uyruklu anne Amina (31) ile yaşları 1- 11 arasında değişen 6 çocuğu ve 2 yeğeni hayata gözlerini kapadı. Facianın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı.

 Bursa'da gece yarısı bir binada yangın çıktı. Suriye uyruklu anne Amina (31) ile yaşları 1- 11 arasında değişen 6 çocuğu ve 2 yeğeni hayata gözlerini kapadı. Facianın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. 

3. KATTA FACİA...

Yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alındı. 3'üncü kattaki dairede mahsur kalan 3 kişilik aile, merdivenli araçla kurtarıldı.

BİR DAHA UYANAMADILAR

Yangının söndürülmesinin ardından eve giren itfaiye ekipleri 8'i çocuk 9 kişinin cansız bedeni ile karşılaştı. Yangında Suriye uyruklu anne Amina Eltaha Elmuse ile çocukları Yasir (1), Muhammed (3), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali Aljasem (10) ve yeğenleri Ahmed (10) ile Ali El Cesim (11) kardeşlerin hayatını kaybettiği belirlendi.

8'i çocuk 9 kişinin, yapılan ilk incelemede sobadan çıkan yangın sırasında dumandan zehirlendiği ve yanarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Bursa'da ikameti olan ailenin, geçici koruma kapsamında olduğu öğrenildi.

Yangın sırasında dışarıda olan baba Husseın Aljasem ise yangına müdahale etmek isterken dumandan etkilenerek, zehirlendi. Baba Aljasem Kestel Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 3'üncü kattaki dairede mahsur kalarak dumandan etkilenen Suriye uyruklu anne Ahd Alajaj, baba Abdulfettah Abdullah Ibrahım ile çocukları Muhammed Halef ise Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.