• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 24 Ekim 2023 13:49

İsrail'in ana hedefi Hamas tünelleriymiş!

İsrail'in ana hedefi Hamas tünelleriymiş!

Son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 400'den fazla hedefi vurduğunu duyuran İsrail Savunma Kuvvetleri, yaptığı açıklamada "Teröristlerin deniz yoluyla İsrail'e sızmasını sağlayan Hamas tünelleri vuruldu" ifadelerini kullandı. Gece boyunca süren saldırılarda en az 120 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 400'den fazla hedefin vurulduğunu duyurdu. IDF, saldırı anlarının görüntülerini de paylaştı.

"400'DEN FAZLA HEDEF VURULDU"

IDF'ten yapılan açıklamada, "IDF, Hamas'ın terör kapasitesini ortadan kaldırmaya yönelik geniş çaplı bir operasyonla son 24 saat içinde 400'den fazla terör hedefini vurdu. Hamas'ın İsrail'e roket atmaya hazırlanan silahlı birlikleri, teröristlerin deniz yoluyla İsrail'e sızmasını sağlayan Hamas tünelleri vuruldu. Hamas komuta merkezleri operatörler tarafından kullanılmakta ve silahlar camilerde depolanmaktadır" denildi.

 

24 saatte oluk oluk kan akıtan İsrail'in ana hedefi Hamas tünelleriymiş! Onlarca can kaybı var

BİR GECEDE EN AZ 120 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçaklarının gece Gazze'nin çeşitli bölgelerinde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 120 kişi yaşamını yitirdi.

24 saatte oluk oluk kan akıtan İsrail'in ana hedefi Hamas tünelleriymiş! Onlarca can kaybı var

ONLARCA DA YARALI VAR

Han Yunus, Refah, Beyt Lahiya, Cibaliya kentleri ile Beric Mülteci Kampı'nda sivil yerleşim yerleri hedef alınırken, saldırılarda onlarca kişi de yaralandı. Bombalanan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.