• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 04 Ağustos 2021 11:11

İşimiz Allah’a kaldı

İşimiz Allah’a kaldı
Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde günlerdir süren yangın Alanya, Gündoğmuş, Akseki’yi de tehdit ederken bir türlü söndürülemeyen yangınlar sonrası gözler yağacak yağmura çevrildi

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde günlerdir süren yangın Alanya, Gündoğmuş, Akseki’yi de tehdit ederken bir türlü söndürülemeyen yangınlar sonrası gözler yağacak yağmura çevrildi


YAĞMUR BEKLENTİSİ

Sadece Antalya ile sınırlı kalmayan yangınların biri sönmeden yenisi başlarken vatandaşlar başlarını yukarıya çevirerek yağmur beklemeye başladı. Afetin zararları her geçen gün büyürken eller semaya yağmur duası için açılmaya başlandı. Yangınların daha fazla büyümeden ve daha fazla can kaybı olmadan yangınların sönmesi için tüm Türkiye dua ediyor.

ANTALYA’DA YAĞMUR DUASI

Antalya Müftüsü Fethi Yalçınkaya, Türkiye’nin ciğerlerinin yandığını söylerken yangın olan bölgelerde camilerde yangın duası yapıldığını söylerken dün akşamdan itibaren de tüm Antalya genelindeki camilerde yağmur duası edileceğini kaydetti.  Müftü Yalçınkaya, duanın gücüne inanılması gerektiğinin altını çizerken “Allah’ın hikmetinden sual olunmaz” dedi.

OKUNAN YAĞMUR DUASI

Ey! Kainatın yoktan var edicisi,

Merhametlilerin en merhametlisi olan ulu Allah‘ımız! 

Biz sana iman ederiz. Sana hamd ederiz, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’ya Salât ve selâm ederiz.


Allah'ım, her türlü afet ve musibetten Sana sığınıyor ve Senden yardım diliyoruz. Azametin hürmetine, masumlar, ihtiyarlar, günahsız çocuklar, dilsiz hayvanlar hürmetine Milletimizi, İlimizi, ilçelerimizi, köylerimizi Yangın afetinden koru!

 Allahım! Bu yangını önleyecek sebepleri sen halk eyle! Bu yangını söndürecek bol bol yağmurları üzerimize sevk eyle. Görünmeyen orduların, meleklerinle bize destek ver, Senin her şeye gücün yeter. 


Allah’ım ülkemizdeki yangınlarla milletimizin birliğine, bütünlüğüne karşı fitne ateşi tutuşturmak isteyenlere fırsat verme! 

Onların tuzaklarını yerle yeksan eyle birliklerini dağıt Yüreklerine korku sal Allahım!

Bizim de üzerimize sabır yağdır, kalplerimize sekinet ver! 

Kardeşliğimizi pekiştir. Güçlerimizi birleştir. Ve bizi yılgınlığa düşürme Allahım!


Orman Yangınlarını söndürmek için canla başla mücadele eden tüm görevlilerimize, güç kuvvet nasib eyle. Yangında görevi başında vefat eden kardeşlerimize Rahmet eyle. Yaralanan Kardeşlerimize şifalar ihsan eyle. 

Dualarımızı kabul eyle.


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.