• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 22 Aralık 2022 14:53

‘İnsanların taktiri bize yeter’

‘İnsanların taktiri bize yeter’
Vali Ersin Yazıcı, Türkiye İl Genel Meclis Üyeleri Derneği’nce 21-25 Aralık tarihleri arasında düzenlenen “Mahalli İdare Sistemi İçerisinde İl Özel İdarenin Yeri 20. Eğitim Semineri” açılış törenine katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye İl Genel Meclis Üyeleri Derneği’nce 21-25 Aralık tarihleri arasında düzenlenen “Mahalli İdare Sistemi İçerisinde İl Özel İdarenin Yeri 20. Eğitim Semineri” açılış törenine katıldı. Programda konuşan Vali Yazıcı en önemli gayelerini vatandaşa hizmet etmek olduğunu söyleyerek; “Bizleri en mutlu eden şey insanların takdir ve teşekkürünü almak.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Türkiye İl Genel Meclis Üyeleri Derneği’nin 21-25 Aralık tarihleri arasında Antalya’da düzenlediği “Mahalli İdare Sistemi İçerisinde İl Özel İdarenin Yeri 20. Eğitim Semineri” açılış törenine katıldı. Törende Vali Yazıcı’ya eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Eski Valiler Saffet Arıkan Bedük, Muammer Türker ve Türkiye İl Genel Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Satılmış Gürbüz eşlik etti.

Şehrimizde Sizleri Ağırlamaktan Mutluluk Duyuyoruz

Programdaki konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Vali Yazıcı; “Ülkemizin dört bir yanından turizmin başkenti Antalya’mıza teşrif eden meclis üyeleri, hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle bu programın şehrimizde yapılmasında emeği geçen herkese ve katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum. Burası turizmin başkenti. Akdeniz çanağındaki en fazla turist ağırlayan şehir. Antalya, ülkemizin turizm gelirlerinin 3’te 1’ini sağlayan ve bu sayede de ülke ekonomisine büyük katkı sunan bir şehir. Bu güzide şehrimiz de sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu program vesilesiyle Antalya’mızı gezme ve dolaşma şansı bulursunuz.” şeklinde konuştu.

13 Milyon 291 Bini Geride Bıraktık

Konuşmasında turizm verilerine de değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Dün akşam itibariyle hava alanından gelen turist sayımız 13 milyon 291 bini geride bıraktı. Pik yılımız olan 2019 yılında şehrimizi hava yoluyla 15 milyon 800 bin turist ziyaret etmişti. 2019’un gerisinde olsak da bu yıl bizleri mutlu eden ve umutlandıran gelişmeler oldu. Geride bıraktığımız 2022 Ekim ve Kasım aylarında, Antalya’ya hava yoluyla gelen turist sayısı bakımından tüm zamanların en iyisine imza attık. Bu rakamlar bizleri önümüzdeki yıl için daha da umutlandırıyor.”

Otellerin Açık Kalma Süresi Uzadı

Özellikle Kemer, Alanya ve Manavgat bölgesindeki otellerin Kasım ayı başında kapandığına ancak bu yıl bu sürenin uzadığına dikkat çeken Vali Yazıcı; “Bazı bölgeler hariç otellerimizin çoğu Kasım ayı başında kapanırdı. Bu yıl turizmdeki olumlu gelişmeler ile birlikte otellerimiz Kasım ayı sonuna kadar açık kaldı. Bu kapanmama turizm sezonunun 1 ay daha uzamasını sağladı. Şehrimizde 438 tane 5 yıldızlı otel, 700 bine yakın yatak kapasitemiz var. Otellerimizin %70-75’i Kasım ayı başında kapanıp Nisan gibi tekrar açılıyordu. Bu yıl otellerimizin açık kalma süresi uzadı. Turizmdeki bu 1 aylık uzama bize çok ciddi anlamda bir gelir kaynağı oldu. Anı zamanda da ülkemize ve istihdama da katkı sundu.” ifadelerini kullandı.

Bu Yolda Bir Ve Beraberiz

Meslek hayatı boyunca İl Özel İdaresi ile birçok ortak çalışmaya imza attıklarını belirten Vali Yazıcı; “8,5 yıldır valiyim. Ben de işim icabı İl Özel İdareler ile çalıştım ve önemini bilenlerdenim. Allah emeklerinizi zayi etmesin. Sizi ve bizi en mutlu eden şey insanların takdirini ve teşekkürünü almak. İnsanların hayır duasını almak kadar bizleri mutlu eden bir şey yok. Onurlu bir iş yürütüyorsunuz. Halk bizatihi sizi seçiyor. Dolayısıyla ağır bir sorumluluğunuz var omuzlarınızda. Bizler de sizlerle el birliğiyle bu güzel ve kıymetli vatandaşlarımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Bu güzel yolculukta beraber hareket ediyoruz. Bu yolda bir ve beraberiz. Ara sıra fikir ayrılıklarımız olsa da vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha güzel hizmeti nasıl götürebilirizin derdi içerisindeyiz.” dedi.

İl Özel İdaresinin Çok Dinamik Ve Pratik Bir Yapısı Var

Konuşmasının sonunda İl Özel İdarelerinin önemini vurgulayan Vali Yazıcı; “Benden önce Türkiye İl Genel Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Satılmış Bey’de konuşmasında bahsetti. İl Özel İdaresinin çok dinamik ve pratik bir yapısı var. İşler daha seri ve daha çabuk sonuçlanıyor. Daha hızlı hizmet götürülebiliyor. Eğitim seminerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.