HER KURBAN BAYRAMINDA ALLAHTAN DAHA MERHAMETLİ!!! OLMAYA ÇALIŞANLAR

  • SUR YAPIIIIIII

   Dini Bayramlar bir kısım insanlar için sırf tatil anlamına gelirken, çoğu insanlar içinse Allaha yakınlaşma ve sevinç günleridir. Her iki duygunun yaşandığı bayramlardan biri olan kurban bayramına kavuşmuş bulunuyoruz.

   Bayram kelimesinin karşılığı sevinç olmasına rağmen, Kurban bayramını idrak ettiğimiz bu günlerde bazı insanların hüzne gark olduklarını görürsünüz. Hüzünlenmelerine sebep ise bu günlerde hayvanların ibadet niyetiyle kesiliyor olmasıymış. Bu insanlara göre kurban bayramında kesilen hayvanlarda bir canmış ve onlarında yaşamaya hakkı varmış vs vs. Hızını alamayan bazıları daha da ileri giderek kurban kesme ibadetini vahşet ve vahşilikle eş değer adlandırarak içlerindeki kinlerini dillerine döküyorlar.

   Dünyada kırmızı et tüketimi yıllık olarak 215 milyon ton iken ve bunun 145 milyon tonu domuzlar tarafından karşılanmasına rağmen kurban bayramında kesilen hayvanlar için vahşet diyenler neden bu hayvanların kesilmeleri için bırakın tepkiyi, bir çift söz bile söylemezler? Demek ki bu insanlara göre domuzlar hayvandan sayılmıyor veya domuzluk hayvanlıktan sayılmıyor.

    Bir an olsun domuzları hayvanlardan saymadığımızı düşünelim. Peki, o zaman ispanyadaki vahşice katledilen boğalarda mı hayvandan sayılmıyor? Hindistan’da dini ritüel adı altında canlı canlı sağa sola vurularak öldürülen tavuklar, horozlar, kuzularda mı hayvandan sayılmıyor? Anlaşılan bu tür düşünceye sahip insanlara göre sadece, Müslümanların kurban bayramında kestikleri kurbanlıklar hayvanda sayılıyor ve öldürülmelerine yürekleri el vermiyor. Öyle olmasaydı İspanyolların boğa güreşlerini çağdaş olarak adlandırarak oley’ler içinde büyük bir zevkle nasıl izleyebilirlerdi?

   İnsan biraz düşününce bu tür davranışlar hayvanları savunmak gibi görünse de arka planda, aslında Allah(cc) ve İslam dini düşmanlığının saklı olduğu açıkça görebilir. Mahalle baskısından korktukları için Hayvan hakları kılıfı adı altında resmen din ve diyanet düşmanlığı yapıyorlar. Eğer amaçları hayvanlar ise bu insanlar büyük hamburger mağazaları zincirinin önünde neden pretosto yap(a)mazlar? Her ortamda etleri teşhir ederek poz veren Kasap Nusret’e neden hiç tepki göstermezler? Güya hayvanları düşünürler, lakin babasının tarlasında yetişen etleri tuzlamakla meşhur kasap Nusret ile selfi çektirmek kuyruğa girmek için de can atarlar. Hamburgerleri, lahmacunları, Adanaları yerken akıllarına gelmeyen hayvanlar nedense her kurban bayramında akıllarına gelir.

   Nahl suresi 5.Ayette de belirtildiği gibi hayvanları Allah-u Teâlâ insanlara faydalı olsun,  hizmet etsin ve etini sütünü yesinler diye yaratmıştır. Bu bir Allahın koyduğu kanundur. Allah-u Teâlâ hayvanları kesip kurban etme ve yeme iznini ben verdim diyor. Allahın bu kanununa rağmen hayvanlarda bir candır yazık kesmeyin demek; Allahın hükümranlığına, kanunlarına baş kaldırmak ve İslam dinini beğenmemek ten başka bir şey değildir.

   Bu insanlar bir damla sudan yaratıldıklarına bakmadan âlemleri yaratan ve kontrol eden Allaha akıl veriyorlar. İslam dininin emirlerini beğenmeyip burun kıvırıyorlar. Böyle düşünen insanlara  “Yeryüzünde fesat çıkarmayın” denildiğinde, “Biz ancak ıslah edicileriz!”(2/11) derler. Devamındaki ayette Allah-u Teâl⠑’İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir’’ diyerek yalanlarını yüzlerine vururken Ali İmran suresi 119. ayetinde de şöyle buyuruyor:’’ De ki: Geberin kininizle. Şüphe yok Allah, gönüllerde ne varsa hepsini bilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.