• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 28 Mart 2024 10:26

Hazine arazileri işgal altında..

Hazine arazileri işgal altında..

Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu son yıllarda fütursuzca devam eden ve çoğu ormanlık bölgelerde bulunan hazine arazileri üzerideki işgallere dikkat çekti.

 

Tarım ve mera alanlarının hızla yok edilmekte olduğuna da işaret edilen Tarım Çalışma Grubu’nun raporunda, bu bölgelerin yoğun yapılaşmanın getireceği sonuçlar dikkate alınmadan imara açılmakta olduğuna işaret edildi.

 

 Antalya Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu, yerel seçimler öncesi siyasi parti adaylarından beklentilerini içeren kapsamlı bir rapor hazırladı. Söz konusu raporda öncelikle tarım alanlarındaki imar uygulamalarına ve hazine arazileri üzerindeki yoğun işgallerle dikkat çekildi. 

 

YAPILAŞMA BASKISI ALTINDA

 

Antalya merkez ve ilçelerinin sürekli yapılaşmakta ve genişlemekte olduğuna işaret edilen raporda, “Tarım alanları, verimli ovalar ve meralar yapılaşma baskısı altındadır ve hızla getireceği sonuçlar ve sorunlar dikkate alınmadan imara açılmaktadır. Ayrıca, özellikle pandemi dönemi ve sonrası yaylalarda kontrolsüz bir yapılaşma söz konusudur. Tarım alanları ve meralar hızla yok edilmektedir. Hazine arazileri işgal edilmektedir” denildi.

 

KIRSAL PLANLAMALAR YAPILMALI

 

Özellikle yaylalara yönelik kırsal planlamaların hızla yapılmasında yarar bulundu belirtilen raporda, “Planlamanın tarımsal üretime katkı koyacak büyüklükte parsellerin olmasına olanak sağlayacak şekilde olması gereklidir. Hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapılar, elektrik alamadıkları gibi belediye hizmetlerinden de yararlandırılmamalıdır” uyarısında bulunuluyor.