• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 23 Haziran 2022 10:55

Havayolu Kaosuna Bir de Grev Dalgası Eklendi

Havayolu Kaosuna Bir de Grev Dalgası Eklendi
Avrupa’da personel eksikliğinden kaynaklanan havaalanı kaosu sürerken buna bir de grev dalgası eklendi.

Avrupa’da personel eksikliğinden kaynaklanan havaalanı kaosu sürerken buna bir de grev dalgası eklendi. Havaalanları sorunu  pandemi sonrası toparlanma beklenen Avrupa seyahat pazarında bu yaz için beklenti umutlarını söndürğyor.

Avrupa ‘da havaalanlarındaki durum şöyle:

Çalışanlar huzursuz

COVID-19’un seyahatleri durma noktasına getirmesiyle geniş kapsamlı işten çıkarma ve maaş kesintilerinin ardından, pilotlardan bagaj görevlilerine kadar sektördeki personel büyük ücret artışları ve daha iyi çalışma koşulları istiyor.

Norveç

Norveç Havayolları, Haziran ayının başlarında, pilotlar için yüzde 3,7'lik bir ücret artışını kabul etti. Bu adım, diğer havayollarının işgücü ihtilafını önlemek için benzer adımlar atabileceğinin işareti olarak yorumlandı.

İngiltere

İngiltere'nin en işlek havaalan Heathrow’daki IAG'nin sahibi olduğu British Airways’in bagaj kontrolu personeli, tam olarak geri alamadıklarını söyledikleri pandemi kaynaklı maaş kesintileri nedeniyle önümüzdeki ay greve gidebilirler.

Belçika

Belçika'da yaşam pahalılığı nedeniyle yapılan bir günlük grev, Brüksel Havalimanı'nı bu hafta tüm gidiş uçuşlarını iptal etmeye zorladı ve ülke genelinde birçok otobüs seferi durduruldu.

Fransa

Fransa'nın ana havaalanı Charles de Gaulle’da işçiler, aylık 300 euro zam ve daha iyi çalışma koşulları talebiyle greve gittiler. Grev, uçuşların yüzde 25'inin iptal edilmesine yol açtı. 2 Temmuz’da yeni eylemler planlanıyor.

Grevler yayılıyor

Ryanair

Ryanair havayolu şirketinin İngiliz pilotları, COVID sonrası ücret iyileştirmesi konusunda güncellenmiş bir teklifi kabul ederken, Belçika, Portekiz, Fransa, İtalya ve İspanya'daki kabin ekiplerini temsil eden sendikalar bu haftanın ileriki günlerinde bir ila üç günlük greve gitmeye hazırlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.