• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 20 Aralık 2022 16:22

Hasan Subaşı: Genel merkezin adayı yok!

Hasan Subaşı: Genel merkezin adayı yok!
15 Ocak 2022’de yapılacak olan İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı kongresine kısa süre kala işler arapsaçına döndü.

15 Ocak 2022’de yapılacak olan İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı kongresine kısa süre kala işler arapsaçına döndü.

 

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener'in danışmalarından Ömer Karakaş'ın geçtiğimiz günlerde genel merkezin görevlendirilmesiyle Antalya'da il başkan adayları ile yaptığı görüşmede bugüne kadar adaylığını açıklayamayan İl başkan adaylarından asker arkadaşı Vahdet Afşin Karacan'ı işaret ederek “Genel başkanımız Meral Akşener'in adayı” dayatmasına parti tabanından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

ÖMER KARAKAŞ VE AFŞİN’E TEPKİLER ÇIĞ GİBİ.

Danışman Ömer Karakaş’ın aksine Meral Akşener'in adayların hiç birinin yanında olmadığı, bütün adaylara aynı mesafede olduğu ve demokratik bir yarış olmasını kazanan adayın da il başkanı olacağını her hangi bir adayı desteklemediği ortaya çıkmasından İYİ Partide kartların yeniden açılmasına neden oldu. 

 

Genel Merkez görevlisi danışman Ömer Karakaş ile görüşen Refik Cennet, Hayri Tolga Motorcu, Adnan Kabaağaç, Nihat Kavşut’un  “Vahdet Afşin Karacan lehine çekildiler!” şeklindeki açıklamaları yalanlanırken, Hayri Tolga Motorcu’nun yapılan görüşme de “ben adayım ve çekilmeyeceğim” dediği yine adaylardan Refik Cennet’inde görüşmeden sonra sosyal medyadan “kimse lehine çekilmedim adaylık sürecim devam ediyor” açıklaması yaparken  Adnan Kabaağaç’ın da,  “Antalyalı birisi il başkanı olsun. “Antalya’da adamı yok” diyerek Ömer Karakaş’a tepki gösterdi.

 

İyi partililer, Genel Başkanın adını kullanarak yapılan dayatmanın kabul edilemeyeceğini belirterek  “il başkanı adaylarının hepsinin bizim için değerli ancak dayatma değil Antalya'yı Antalya'ya bırakılması demokratik bir kongre istediklerini  belirterek tepkilerini sosyal medyada ve diğer platformlarda dile getiriyorlar. 

 

HASAN SUBAŞI NOKTAYI KOYDU

 İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’ndan süreçle iliği çarpıcı açıklama geldi. Subaşı; “Genel Başkanım Meral Akşener ile bu konuyu görüştüğüm doğrudur. Genel başkan beni teyit etti. Antalya’da genel merkezin bir adayı olmadığını,  herkesin il başkanlığı yarışına katılabileceğini, bunun parti içi demokrasiye en güzel örneğinin Antalya’dan verileceğini ve örnek teşkil edeceğini, seçilen il başkanının da hepimizin il başkanı olacağını, herkesi kucaklayacağını ve parti içi kırgınlıkların son bulacağı inancı içinde olduğunu ifade etti. Bu nedenle yol çıkan tüm il başkan adaylarımızı yolu açık olsun. Parti içi demokrasimiz tüm Türkiye’ye örnek olsun.”    “Sayın Genel başkanım Meral Akşener, çoklu aday olması halinde birinin genel merkezin adayı diye tayin edelim, diğerleri belirlenen adayın etrafından birleşsin ya da diğerleri çekilsin düşüncesinde olmadığını hatta olmayacağını çok iyi bilenlerden biriyim. Bildiğiniz gibi il başkanlığına aday olan tüm arkadaşlarıma çekinmeden aday olabileceğini ifade ettim. Demokratik bir seçimden çıkacak il başkanımız hem birleştirici, hem toparlayacağı olacağından eminim. Bu nedenle beni arayan tüm il başkan adaylarına serbestçe seçime katılabileceği mesajını verdim” ifadelerini kullandı.

 

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İŞLEMELİ

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, “Bu parti içi demokrasi adına önemli bir adımdır. Çünkü benim partim MHP’den koparak demokrasi arayanlar tarafından kuruldu ve kendisini merkez, milliyetçi ve demokrat parti olarak tanımladı. Partimizde milliyetçilik tartışılmaz ama demokrasi alanında en önemli adımlar atan parti de olmalıyız. Bunun yolu da parti içi serbest seçimlerle mümkündür” dedi.