• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 17 Kasım 2023 17:02

Halkı rahatsız edene denetim

Halkı rahatsız edene denetim

Mal ve Hizmet Satmak Suretiyle Halkı Rahatsız Eden Şahıslara ve Dilencilere Yönelik Denetim Uygulaması Yapıldı

Ülkemizde özellikle kavşaklar, parklar ve benzeri kamuya açık kentsel mekanlarda çocuklar başta olmak üzere bazı kişilerin araç camı silmek ya da insanları rahatsız ederek para vermeye zorlamak, mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı yapmak veya dilenmek suretiyle toplumun huzur ve güvenliğini tehlikeye düşürdükleri görülmektedir.  

Suç veya kabahat teşkil eden yasadışı bu fiillerin önlenmesi ve gereken tedbirlerin alınması büyük önem taşımaktadır. Bu itibarla, huzurun ve mevcut kamu düzeninin devamının sağlanması amacıyla, ilimiz genelinde metruk binalar ile özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu yerler ve kavşaklarda, çocukları, beden veya ruh bakımından kendini idare edemeyecek durumda bulunan kimseleri dilencilikte araç olarak kullanan, hizmet satın almak sureti ile halkı rahatsız eden şahıslar, dilencilik yapan şahıslar ve bimekan şahıslara yönelik Zabıta Ekipleri ile birlikte 16 Kasım 2023 günü 2 aşamalı şok uygulama yapıldı. 

Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde, (185) ekip ve (400) personelin katılımı ile ilimiz genelinde 19 farklı noktada gerçekleştirilen uygulamada;
- 1.989 şahıs sorgulaması yapılmış,
- 261 araç kontrol edilmiş,
- 9 araç sürücüsüne trafik yönünden idari yaptırım kararı uygulanmış,
- 28 şahsa dilencilikten, 33 şahsa çevreyi rahatsız etmekten idari yaptırım kararı uygulanmış,
- 11 aranan şahıs yakalanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ