• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 02 Şubat 2021 13:46

Güllük PTT’de 5 Milyonluk Vurgun İddiası

Güllük PTT’de 5 Milyonluk Vurgun İddiası
Antalya’nın Güllük Caddesi’nde yer alan PTT’de bir veznedarın 5 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Ş. H. isimli veznedarın kaçarken yanına 190 bin lira aldığı belirtilirken şahsın teslim olduğu gözaltına alındığı ve ardından Savcılık taraf

Antalya’nın Güllük Caddesi’nde yer alan PTT’de bir veznedarın 5 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Ş. H. isimli veznedarın kaçarken yanına 190 bin lira aldığı belirtilirken şahsın teslim olduğu gözaltına alındığı ve ardından Savcılık tarafından tutuklandığı öğrenildi.

 

SENDİKA BAŞKAN YARDIMCISI ÇIKTI

PTT’ye ilk olarak özel güvenlik görevlisi olarak giren ve 2495 sayılı yasaya göre memur kadrosuna alınarak veznedarlık görevine getirildiği ve 2008 yılından beri aynı görevi sürdürdüğü öğrenildi. Aynı zamanda Türk Haber-Sen Başkan Yardımcısı da olan şahsın PTT hesaplarındaki kodlamalarla oynayarak vurgun yaptığı iddia edildi. Ş. H. isimli şahsın emanet kasaya alınan para hesabı ve ana kasa hesapları arasında oynama yaptığı ileri sürülürken 2019 ve 2020 yıllarının incelendiğinde bu rakamın yaklaşık 5 milyon lira civarında olduğu belirtiliyor. Diğer yandan incelemenin devam ettiği ve 2013-2014 yıllarına kadar geri gidileceği belirtilirken vurgun rakamının büyüyebileceği dile getiriliyor.

 

SİM KARTINI KIRARAK MI KAÇTI?

Ş. H. isimli şahısla ilgili 20 Ocak 2021 tarihinde Güllük PTT Başmüdürlüğü tarafından emniyet güçleri ile irtibata geçerek kaybolduğu ihbarı yaptığı dile getiriliyor. Şahsın kaçarken yanında yine 190 bin lira aldığı ve yakalanmamak adına sim kartını kırdığı belirlendi.  Ş. H.’ün sim kartını çıkartıp kırdığı anlar ise güvelik kamerasına yansıdı.

 

TRAFİK CEZA TUTANAKLARINDA VURGUN İDDİASI

5 Milyon lira civarında vurgun yaptığı ileri sürülen ve tutuklanan Ş. H. isimli şahsın aynı zamanda PTT Başmüdürlüğünde bilirkişi olarak da görev yaptığı kaydedildi. Milyonluk vurgun olayının sadece bu kadarla sınırlı kalmadığı ayrıca Emniyet Müdürlüğü’nce gönderilen trafik ceza tutanak ödeme evrakları ile de oynadığı ileri sürülüyor.

 

KARGOLARI İHALESİZ ARKADAŞLARINA VERMİŞ

Güllük PTT’de ortaya çıkan vurgunun bu kadarla da sınırlı kalmadığı ve PTT kargoda belli bir süre kaldıktan sonra ihale ile satılması gereken malzemelerin bazılarını ihalesiz olarak para karşılığı verdiği de yine iddialar arasında.

 

VATANDAŞIN PARASI ARKADAŞLARA MI?

5 Milyon liralık vurgun iddiası ile tutuklanan Ş. H.’ün ayrıca kredi kartı borcunu ödeyemeyen bazı arkadaşlarına vatandaşın ödediği faturaların parasından verdiği de yine iddialar arasındaki yerini alıyor. Güllük PTT’de çalışanların son dönemde bankalara uzun vadeli kredi başvurusu yaptığı da yine iddialar arasında…

 

MERAK EDİLEN SORULAR VAR

Dolandırıcılık iddiası ile aranan ve bir süre sonra teslim olan ve ardından tutuklanan Ş. H.’ün bu kadar vurgunu yaparken yıllarca dikkat çekmemesi ise akıllarda soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Merak edilen konuların başında yıl sonu denetlemelerinde nasıl olup da hesapların birbiri ile tutumlu olduğu olurken böylesine bir olaydan üst kademedeki yetkililerin gözünden nasıl kaçtığı merak ediliyor. Merak edilen bir diğer konu ise diğer şubelerde de benzer olayların yaşanıp yaşanmadığı…


Haber: Yalçın KÜÇÜK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.