• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ekim 2023 15:21

Growmach, Uluslararası Alıcılara Ev Sahipliği Yaptı

Growmach,  Uluslararası Alıcılara Ev Sahipliği Yaptı

Informa tarafından bu yıl Antalya Anfaş Fuar Merkezi'nde ilk kez gerçekleştirilen Growmach, Traktör, Tarım Makineleri, Ekipmanları & Teknolojileri Fuarı, 10 Ekim VIP ve Ulusal & Uluslararası Basın gününde 44 ülkeden 357 alıcı ile 16 ülkeden 32 uluslararası basın mensubuna ev sahipliği yaptı.

Informa olarak Antalya’da 22 yıldır dünyanın en büyük seracılık fuarı olan Growtech'i hayata geçirdiklerini belirten Engin Er, tarım sektörüne yeni uluslararası bir fuara daha imza atmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Growmach fuarı için bir yıllık ön hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayan Er, “Geçtiğimiz yıllarda Growtech'e katılan firmalar bizlerden bir tarım makineleri fuarı istedi. Tam bu planlamayı yaparken pandemi ortaya çıktı ve sonrasında ise artık çalışmalara başladık. Uluslararası ziyaretçi ve katılımcıların olduğu, tamamen ihracata yönelik tarım makineleri, traktör ve ekipmanları fuarı olan Growmach’ı ilk kez gerçekleştiriyoruz. Fuarımızın ilk gününde 40’dan fazla ülkeden uluslararası sektör profesyonelleri ile yerel,ulusal ve uluslararası basın mensuplarını ağırladık. Alım heyetlerinin fuarın yoğunluğuna girmeden yeni firmalarla bağlantı kurabilmeleri ve onlara zaman ayırabilmeleri için fuarın ilk gününü Uluslararası Basın ve VIP günü olarak gerçekleştirdik. Uluslararası basın mensupları fuara katılan ve ihracatta büyük rol oynayan firmaları ziyaret ederek uluslararası arenada katılımcılarımızı, fuarımızı ve ülkemizi tanıtacak” diye konuştu.

YENİ NESİL ÇİFTÇİLERE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Türk tarım sektöründe hizmet veren yeni nesil çiftçilere de ulaşmak istediklerini kaydeden Engin Er, şunları söyledi: “Bizler yeni nesil çiftçilere özel bir buluşma noktası olmak istiyoruz. Türk tarımının ihtiyacı olan, gerek donanım gerekse de yazılımsal anlamda yeni teknolojiyle üretilen tarım makineleri ve ekipmanlarını onlara tanıtmak istiyoruz. Bu teknolojiler sayesinde tarımın modernize edilmesi, verimlilik ve sürdürülebilirlik anlamında önemli kazanımlar elde edilmesi mümkün”

Son teknoloji makine ve ekipmanların tarım sektöründeki üreticilere hem verimlilik hem de tasarruf konusunda avantajlar sunduğuna dikkat çeken Er, “Tarımda teknoloji kullanımı verimliliği artırıyor. Ülkemizde modern tarım uygulamaları konusunda çiftçiler artık bilinçlenmeli. Her tarımsal işletme, ekilen ürün çeşidi, toprak yapısı ve iklim koşullarına göre farklı tarım makinelerine ve teknolojiye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle otomatik dümenleme sistemi, ilaçlamada dozajlamalı sistem ve drone'lar gibi araçların kullanılması yakıt, maliyet, iş gücü ve zaman tasarrufunun yanı sıra; verimlilik konusunda da çiftçiler için önemli avantajlar sunuyor. Bu yıl Growmach Fuarı’nda tarımda yapay zeka ve otomasyon alanlarında hizmet veren firmalar da son teknolojiye sahip ürünleriyle fuar ziyaretçilerini standlarında ağırlıyor” ifadelerini kullandı.

İHRACAT VE İNOVASYON ODAKLI

Fuardaki yenilikler ve farklılıklar hakkında da açıklamalarda bulunan Engin Er, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de her yıl 60’dan fazla tarım fuarı yapılıyor. Bizim bu fuarlardan önemli farklarımız var. Katılımcı firma çeşitliliğini sağlayabilmemiz ve daha fazla katılımcıya yer verebilmemiz için bir firmaya ayrılacak alan üst limitini 300 metrekare olarak belirledik. İç mekanda tarım makineleri ve teknolojileri dışarıda ise traktör firmaları yer alıyor. Elbette teknolojinin ön planda olduğu bu dönemde sürdürülebilirlik bakış açımızla katılımcılarımıza dijital çözümler de sunuyoruz. Growmach Connect Platformumuz sayesinde katılımcılarımız stantlarını ziyaret eden ziyaretçilerin datasına sahip olabilecek ve fuar sonrasında da potansiyel alıcılarıyla gerçek zamanlı iletişim ve etkileşim kurabilecekler. Bunun yanı sıra; Farmer 100 adlı bir proje oluşturduk. Yeni teknolojileri kullanacak, tarımda mekanizasyonun verimliliğe etkisinin farkında olan önder çiftçiler ve elbette yeni nesil çiftçilerin bir arada olacağı bir program olacak. Bu tür teknolojileri kullanmak isteyen üreticiler, fuar alanında oluşturacağımız bir ortamda Farmer 100 grubunun bir üyesi olma fırsatı bulacaklar”