ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 10 Haziran 2024 12:57

GÖZLER ORAYA ÇEVRİLDİ

GÖZLER ORAYA ÇEVRİLDİ

12 Nisan tarihinde meydana gelen teleferik faciası ile ilgili olarak tutuklu bulunan ANET eski Genel Müdürü ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer yetkili 4 kişinin davası yarın görülecek. 14 Nisan’dan beri tutuklu bulunan Mesut Kocagöz’ün tahliyesi bekleniyor.

Ramazan Bayramı’nda meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişi yaralanmıştı. 184 kişinin mahsur kaldığı teleferikte vatandaşlar tam 21 saatin ardından kurtarılabilmişti. 54 yaşındaki Memiş Enes Gümüş'ün acılı ailesi, tutuklu yargılanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkındaki şikayetini geri çekerken şikayetçi sayısı 7’ye indi.

Antalya’da 12 Nisan tarihinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili davanın ilk duruşması yarın yapılacak. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer dört yetkili, kazanın ardından tutuklanmış ve o tarihten beri tutuklu bulunuyor.

Kazanın meydana geldiği Ramazan Bayramı’nda, teleferikte mahsur kalan 184 vatandaş, yaklaşık 21 saat süren kurtarma çalışmaları sonucunda tahliye edilmişti. Kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

36 sayfalık iddianamede, kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş de dahil olmak üzere toplam 150 kişi müşteki olarak yer alıyor. İddianamede Kepez Belediye Başkanı ve ANET'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol ve Serkan Yellice dahil 12 kişi şüpheli olarak gösteriliyor. Savcılık, bu 12 kişinin "Trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" ve "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 27’şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. İddianamede Kocagöz ve diğer bazı sanıkların asli kusurlu olduğu, diğer bazı sanıkların ise tali kusurlu olduğu belirtildi.

GÜMÜŞ’ÜN AİLESİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Mesut Kocagöz, Ahmet Buğra Samsunlu, Edip Kemal Bahadır, Serdar Tezcan, Okan Erol, Serkan Yellice, Suphi Kaplan’ın asli kusurlu; Orhan Karaoğlan, Kazım Kılıç, Hüseyin Ay, Özgür Ermiş ve Aziz Azizoğlu’nun tali kusurlu olduğunun kabul edilmesi istendi. Savcılık, şüphelilerin 27’şer yıla kadar cezalandırılmasını istedi.

Teleferik kazası nedeni ile cezaevinde olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’den şikâyetçi olan Memiş Enes Gümüş’in ailesi Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe ile başvuruda bulunarak şikayetlerini geri çektiler.

TAHLİYE BEKLENTİSİ BÜYÜK

Yarın yapılacak duruşma öncesinde, kamuoyunda ve hukukçular arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tahliye edilmesi yönünde beklentiler bulunuyor. Kocagöz’ün tutukluluğuna daha önce yapılan itiraz reddedilmişti, ancak bilirkişi raporunun dosyaya eklenmesinin ardından yapılan yeni itirazların dikkate alınabileceği düşünülüyor.

Davanın seyri, kazanın mağdurları ve yakınları için olduğu kadar, Antalya kamuoyu için de büyük bir önem taşıyor. Yarınki duruşmada, mahkemenin sanıkların tutukluluk durumları ve iddianamedeki suçlamalarla ilgili vereceği karar, olayın adalet sürecinde önemli bir adım olacak. Kamuoyunun gözü, yarın Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak duruşmada olacak.

Haber: Yalçın KÜÇÜK