• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 21 Ekim 2022 12:41

Gövde hat talebi

Gövde hat talebi
Dedikodulara kulaklarını tıkadıklarını ve otobüscü esnafının çıkarları için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Mehmet İnce, “Belediye kırsal bölgelere çalışıp gövde hatlara bizim araçlara bırakırsa belediyenin de destek vermesine gerek yok” dedi.

Hakların korunması noktasında üyelerinin güvenini kazanan Esnaf Ulaşım Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce, otobüscü esnafının yaşadığı sorunları ve belediye ile yapılan görüşmeler sonucunda gelinen son noktayı anlatmak üzere üyeleri ile bir araya geldi.

 

BELEDİYE ARAÇLARIMIZI KİRALASIN

Otobüscüler Odası Başkanlığına aday olmayı düşünmediğini dile getiren Mehmet İnce, “Gelinen noktada bırakın kar etmeyi günü kurtaramıyoruz. Gelir tablosu da gider tablosu da ortada. Zararına çalışıyoruz. Antalya halkının mağdur olmaması adına sorumluluk alıyoruz. Ancak bizlerin de bir dayanma noktası var. Sonuçta evimize ekmek götürmük için saatlerce direksiyon sallıyoruz. Belediye isterse Ulaşım A.Ş. üzerinden araçlarımızı kiralayabilir. Malumunuz olduğu üzere geçmiş dönemde de sıkıntılar yaşanmış ve başkan özel bir şirketten araç kiralamak istemişti. Bugün de istenilirse bu yönteme gidilebilir ve bizim araçlarımızı belediye kiralayabilir” şeklinde konuştu.

 

OTOBÜSLERE T PLAKA MI GELİYOR?

“Belediyenin kiloketre başına vermiş olduğu 1,5 liralık desteğin yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu belediye de biliyor. Destek verilecekse bu rakam 1,5 lira değil en az 4-5 lira olmalı” diyen  Başkan Mehmet İnce, “Ortaya bir T plaka mevzusu attılar ama gerisini getirmediler. Nasılo alacak ya da olacak mı bilemiyoruz” ifadesini kullandı.

 

ŞANZIMAN İNERSE MALİYET 250 BİN LİRA

Otobüscü esnafının bulunduğu durumdan kurtulması adına çalıştıklarını ve bu nedenle üyealerinin kendisine olan desteğinden dolayı teşekkür eden Esnaf Ulaşım Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnce, “Bazı arkadaşlarımızın araçları bir yıldır yatıyor. Bizlerin araçları 2012-2013 model. Bir şanzıman arızası olsa tamiri 250 bin lira. Zaten para kazanamıyoruz bir de bu kadar maliyeti karşılayamayız” açıklamasında bulundu.

 

GÖVDE HATLARA ÇALIŞALIM

Otobüscü esnafının bitmemesi için çözümün de basit olduğunu aktaran Başkan Mehmet İnce, “Antalya Büyükşehir Belediyesi gövde hat olarak ifade ettiğimiz hatlardan çekilip kırsal hatlara çalışsın. Otobüsler de gövde hatlara çalışsın. Bu şekilde olursa belediyenin bizlere vermiş olduğu kilometre başına desteğine de gerek kalmayacak. Herkes kendisini düşünüyor ama bizi düşünmüyor. Otobüscü esnafı üvey evlat değil. Orta yolu bularak bir çıkış yolu bulmak yerine iletişimsizlik nedeniyle sürekli tıkanıyoruz ve sorunlar da büyüyor” dedi.

 

Yalçın KÜÇÜK