• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 21 Mart 2024 10:44

GES ihalesi iptal

GES ihalesi iptal

Döşemealtı Belediyesi, Başkan Turgay Genç'in talimatıyla 9 mahallede bulunan 10 kapalı Pazar yerinin üzerine 1330 KWE kurulu gücünde Güneş Enerji Santralı (GES) yapımı için projelendirme ve onay işlemi süreci başlatılırken bugün yapılacak GES ihalesi iptal edildi.

Döşemealtı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Antalya İli Döşemealtı ilçesi sınırları içerisinde bulunan 8 adet Kapalı Pazaryeri çatısı iizerine Hasılat Paylaşımı Suretiyle Lisanssız Ges Kurulması, işletilmesi ve Süre sonunda İdareye devredilmesi amacıyla 2  Mart 2023 günü Saat: 15:00' da yapılacak olan Kapalı teklif usulü ihale, İdaremiz tarafından görülen lüzum üzerine iptal edilmiştir" denildi.

Çevre dostu proje sayesinde Park ve Bahçeler, hizmet binaları ve diğer kullanılan alanların elektrik ihtiyacının belli bir kısmını  tek bir Güneş Enerji Santralinden karşılayan Döşemealtı Belediyesi yeni kuracağı GES tesisi ile elektrik ihtiyacını karşılamakla kalmayıp artan elektriği satarak belediye bütçesine katkı sağlayamayı amaçlamıştı.

Döşemealtı Belediyesine ait Bademağacı, Dağbeli, Kovanlık, Camili, Karataş, Ilıca-1, Ilıca-2, Çığlık, Yukarıkaraman ve Kömürcüler Mahalleleri Kapalı Pazar yerlerinde toplam 1330 KWE kurulu gücünde Güneş Enerji Tesisi yapımı için fizibilite çalışmaları tamamlanarak ihaleye çıkılmıştı. Ancak ihale herhangi bir gereçke göstermeksizin iptal edildi.

Bahçeyaka Mahallesi Cuma pazarı üzerinde kurulumu tamamlanan ve 2018 yılından bu yana hizmet veren 760 KWE kurulu gücündeki Güneş Enerji Santrali yıllık 1.2 milyon KW temiz elektrik üretimi yaparken, karbon salınımının da önüne geçiyor. Yıllık ortalama 650 ton karbon sakınımının önüne geçildiği tesis sayesinde yıllık bin 500 ağaç dikimine denk gelen salanımın önüne geçiliyor. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK