• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 19 Eylül 2022 11:58

‘Gazilerimiz gerçek kahramanlarımızdır’

‘Gazilerimiz gerçek kahramanlarımızdır’
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı ve gerçek kahramanlarıdır” dedi.

 

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Aziz Türk milletinin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında TBMM tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihinin ‘Gaziler Günü’ olarak kutlandığını kaydeden Başaran, “Hepimizin çok iyi bildiği gibi vatanını canından üstün tutan, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, vatanseverliğin yaşayan abideleridir. Bugün millet olarak şanlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşıyorsak bunu Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz” dedi.

 

GERÇEK KAHRAMANLARIMIZ

Kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için 19 Eylül tarihinin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Başaran, şöyle devam etti: “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı ve gerçek kahramanlarıdır. Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli karakterimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır” 

RAHMETLE, MİNNETLE ANIYORUM

“Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen “Kurtuluş Savaşı”nda yaşamıştır. “Ya istiklal, ya ölüm!” demiştir. Türk tarihi böylesine “kahramanlık günleri” ile doludur. İşte bu kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için de görev almıştır.1950–1953 yılları arasında barış için Kore’de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirmiştir. 1. Dünya Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda Kore Savaşı’nda ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda birçok askerimiz şehit olmuş, bir kısmı da gazi olarak geri dönmüştür. Bu vesileyle 'Gaziler Günü'nüzü bir kez daha kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi, hayatta olanları şükranla ve teşekkürle, Hakkın rahmetine kavuşan kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun.”