• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 25 Temmuz 2022 10:09

Gazeteciler Özgür Değil

Gazeteciler Özgür Değil
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonra “Dördüncü Kuvvet” olarak tanımlanan basının zor durumda olduğunu belirterek, “Gazeteciler ülkemizde özgürce haberlerini yapamamakta ve AKP iktidarı tarafından ciddi anlamda baskılara

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün ülkemiz için son derece önemli olduğunun altını çizdi ve bunu engellemek isteyenlerin her zaman karşılarında olacaklarını kaydetti.

 

GAZETECİLER ÖZGÜR DEĞİL

24 Temmuz 1908 tarihinde basından sansürün kaldırıldığını hatırlatan Başkan Başaran,

“Tarafsız ve özgür bir basının varlığı, güçlü ve çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın aynı zamandatüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde“Dördüncü Kuvvet” olarak tanımlanmıştır.

Ancak gazeteciler son dönemde ülkemizde özgürce haberlerini yapamamakta ve AKP iktidarı tarafından ciddi anlamda baskılara maruz kalmaktadır. Bugün birçok gazeteci sadece görüşlerini yazdığı ve iktidarı eleştirdiği için hedef gösterilmekte ve hapis cezalarına çarptırılmaktadır. Bunlar ülkemize yakışmayan ve hak etmediğimiz görüntülerdir” dedi.

 

MÜCADELE ETMELİYİZ

İktidarın son çıkarmak istediği basın yasasını da eleştiren Başaran, “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifi” Meclis gündemine getirildi ancak daha gelen baskılar nedeniyle ertelendi. AKP iktidarı ve küçük ortağı MHP, bu kanunun çıkması için büyük bir çaba gösteriyor. ‘Yalan haberle mücadele’ adı altında sadece gazeteciler değil, toplumun tüm kesimibaskı altına alınmaya çalışılıyor.

Açıkçası basından sansürün kaldırılışının 114’üncü yılında hala gazetecilerin özgürlüklerini kısıtlamaya çalışmak son derece vahim ve üzücü bir durumdur. Ülke olarak toplumun her kesimi, bununla mücadele etmek olmak durumundadır” diye konuştu.

 

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNܒ

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, açıklamasını şöyle tamamladı:“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi,‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır’ sözünden hareketle, tüm basın mensuplarının özgürce görevlerini yapabileceklerigünlerin çok yakın olmasını diliyor ve artık ‘Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’ olarak anılan 24 Temmuz Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.