• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 01 Aralık 2022 16:15

Finikelilerin su talepleri yerine getirildi

Finikelilerin su talepleri yerine getirildi
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finikeli vatandaşların indirimli su kullanımına yönelik taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e aktardıklarını belirterek ASAT Genel Kurulu’nda Antalya genelinde suya indirim kararı alındığını ifad

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finikeli vatandaşların indirimli su kullanımına yönelik taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e aktardıklarını belirterek ASAT Genel Kurulu’nda Antalya genelinde suya indirim kararı alındığını ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, meclis üyeleri ve emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Geyikçi, “İndirimli su, Finikeli vatandaşlarımız başta olmak üzere Antalya’mıza hayırlı olsun.” dedi.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Finikeli vatandaşların indirimli su kullanımına yönelik uzun süredir talepleri olduğunu belirterek konuyu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e aktardıklarını ve Antalya Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü ASAT Genel Kurulu’nda Antalya genelinde suya indirim kararı alındığını ifade etti. Su dağıtımının en büyük gider kalemini oluşturan yüksek elektrik fiyatlarına rağmen vatandaşların talepleri doğrultusunda suya indirim yapıldığını vurgulayan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkürlerini iletti.

Finikeli vatandaşların indirimli su kullanacaklarını açıklayan Başkan Geyikçi, “Antalya Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü ASAT Genel Kurulu’nda suya indirim yapıldı. 1 Ocak 2023 itibariyle yeni tarife ile Antalya’da mesken abonelerinde 5 tona kadar ilk kademe tarifede suyun tonu 1 lira olurken, 6-20 ton arası ikinci kademede tonu 11 lira olarak belirlendi.  Kırsal mahallelerde ise 5 tona kadar birinci kademe 1 lira, 6-20 tona kadar ikinci kademe ise 2 lira 75 kuruş oldu. Ticarethanelerde ise, 10 tona kadar suyun tonu 11 liraya indirildi. Kırsalda hayvan besiciliğiyle uğraşan 5 bin 911 vatandaşın 50 metreküpe kadar suyu 1 liradan kullanması kararı alındı. Elektriğe yapılan zamlar, yüksek işletme ve yatırım maliyetlerine rağmen su fiyatlarıyla ilgili düzenleme yapılması hususundaki hassasiyetleri ve yapılan indirimle 5 tona kadar kullanımda Antalya’mızın 30 büyükşehir arasında suyun en ucuz olduğu il haline gelmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, meclis üyelerimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.