ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 25 Mart 2024 12:02

Fidan bağışı çağrısı

Fidan bağışı çağrısı

TEMA Vakfı Konyaaltı ilçe Temsilcisi Sitare Alkım Ünver, “Bu bayramda sevdikleriniz adına fidan bağışı yapmak ve bayram hediyenizi fidana dönüştürebilirsiniz” dedi.

HER FİDAN BİR UMUT DEMEK

Ünver, “Sevdiklerinize bayram hediyeniz fidan olsun! Anne ve babanız, yakınlarınız ve sevdiklerinizin adına fidan bağışı yaparak sertifikasını hediye edebilirsiniz. Her fidanın bir umut olduğunun unutulmaması gerekiyor. Daha yeşil bir dünya için fidan dikimi önemli. Hem sevdiklerimize hem doğaya verilecek en güzel hediyenin daha yaşanabilir bir gelecek olduğunun bilinciyle bu topraklara diktiğimiz her bir fidan yeni bir umut diyerek anlamlı bir hediye arayışında olan herkesi umutları yeşertmeye, fidan bağışı yapmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İKLİM KRİZİNE KARŞI AĞAÇLANDIRMA

İklim kriziyle mücadelede ağaçlandırma çalışmalarının etkisi oldukça büyük olduğunu dile getiren Sitare Alkım Ünver, “Ormanlar, iklim kriziyle mücadele için önemli bir karbon yutak alanı. Ayrıca iklim değişikliğinin neden olduğu ısı ve aşırı hava olaylarına maruz kalmada tampon görevi görürler. Bu nedenle her geçen gün etkilerini artıran iklim krizinden korunmak için orman varlıklarımızı korumamız ve alanını artırmamız büyük önem taşıyor. Bu nedenle her bir fidanın dikimi çok ama çok önemli” şeklinde konuştu.

YAŞANABİLİR BİR GELECEK İÇİN

TEMA Vakfı olarak sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için çalıştıklarını söyleyen Ünver, “Ramazan Bayramına yaklaşırken anlamlı bir hediye arayışında olan herkesi orman varlıklarımızı artırmak için fidan bağışı yapmaya çağırıyoruz. Yaşanabilir bir gelecek için Vakfın web sitesi üzerinden fidan bağışı yapabilir, bağış ile birlikte isme özel hazırlanabilen sertifikaları sevdiklerinize, iş ortaklarınıza, çalışanlarınıza ya da müşterilerinize hem elektronik hem basılı olarak gönderebilir ve bayramını kutlayabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK