• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 15 Kasım 2022 16:50

Esnafın MOBESE İsyanı!

Esnafın MOBESE İsyanı!
Kaleiçi esnafı halıcı Tahir Erkan Uzun Çarşı Geçidi Sokağı’nda sürekli olay olduğunu, sokakta mobese olmaması nedeniyle haftada üç dört gün polislerin kendilerinden görüntü istediklerini belirterek “Artık işimi gücümü bıraktım haftada üç gün kamera kaydı

Kaleiçi esnafı halıcı Tahir Erkan “Uzun Çarşı Geçidi” sokağında sürekli olay olduğunu, sokakta MOBESE olmaması nedeniyle haftada üç dört gün polislerin kendilerinden görüntü istediklerini belirterek “Artık işimi gücümü bıraktım haftada üç gün kamera kaydı veriyorum” diyerek MOBESE olmamasına isyan etti.

Kaleiçi esnafı halıcı Tahir Erkan, dükkanını olduğu sokakta iki tane barın olduğunu ve akşam saatlerinde çok yoğunluk olduğunu söyledi. özellikle içki içenlerin dükkanının önünde içerek dükkanını önünü de kirlettiğini belirten Erkan, “bu sokakta sürekli yoğun ve hemen hemen her akşam olay oluyor. Kavga oluyor. Burada tam mobese olması gereken sokakta mobese yok. Polis memuru arkadaşlar hafta da 3 gün bizden görüntü istiyor. Benim işim gücüm kalmadı artık haftana üç gün dört gün kamera kaydı veriyorum” diye isyan etti.

“Turistleri bile soyuyorlar”

Erkan  “Bizler dükkanımızı kapattıktan sonra hep burada olaylar oluyor kavga oluyor. Haftada en az iki defa üç defa polisler gelip bizden kamera görüntülerini istiyor. Bizde defalarca ilettik buraya bir kamera konulmasını istiyoruz. Bu konuda kimse yardımcı olmuyor. Burada gerçekten zor durumda kalıyoruz. Turistlerden de duyuyoruz, gece saat 12’den sonra turistleri bile soyuyorlar. Turizmciyiz burada böyle şeylerin olması bizleri üzüyor.  Buraya bir an önce mobese kamerasının takılmasını istiyoruz” diye talep etti.

MÜŞTERİ TEDİRGİN OLUYOR

Polis memurlarının sokakta yaşanan olayları incelemek için haftada üç dört defa gelip görüntüleri istediklerine vurgu yapan esnaf Erkan, “ Görüntüleri veriyorum ancak bazen memur arkadaşlar geldiğinde müşterimiz olduğu için ‘müşteri gittikten sonra verelim’ deyince bizimle tartışıyorlar. Ya da Polis memuru arkadaşlar tam müşteri içerideyken bir anda girince müşteri de tedirgin oluyor. Müşterim var gidin sonra gelin, deyince ‘biz polisiz bizimle nasıl böyle konuşursun’ diyerek tersliyorlar. Polisler ‘Kamera görüntülerini vermek zorundasınız’ deyip bizimle müşterinin yanında tartışıyorlar” diye iddia ediyor. Erkan, “Müşteri önünde imaj kaybı yaşıyoruz. Haftanın üç günü kayıt veriyorum. Kayıt vermekten bıktım” dedi.

MÜHÜBE TAŞKIN