• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 10 Haziran 2021 11:23

Engelliler isyan etti

Engelliler isyan etti
Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Bedriye Hilal Gönenç, bu konuda duyarlılık beklediklerini söyledi ve “Unutmayın! Siz de bir engelli adayısınız. Lütfen dikkatli olalım” dedi.

Defalarca dile getirilmesine karşın araçlarını park edecek yer bulamayan ya da fazla aramayan araç sahipleri olur olmaz araçlarını park ediyor. Araçların park edildiği yerler zaman zaman engellilerin geçiş yolu olabiliyor.

Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Bedriye Hilal Gönenç araç sahiplerine seslenerek “Lütfen daha dikkatli olalım. Sizlerin işi acele olabilir ama aracınızı park ettiğiniz yer engelli bireylerin geçiş alanı olabiliyor. Az ileriye park ettiğinizde ne siz mağdur olursunuz ne de engelli bireyler mağdur olur” dedi.

ENGELLİ VATANDAŞLARI DA DÜŞÜNÜN

Tekerlekli sandalye ile dışarıya çıkmak zorunda kalan engelli vatandaşların bulunduğunu söyleyen Başkan Gönenç, “Tekerlekli sandalye kullanan engellilerin kaldırımdan inmek için kullandığı yol çoğu zaman araç sürücüleri tarafından kapatılıyor.Engelli geçişi önüne park edilen araç nedeniyle engelli vatandaşlarımız kaldırımı kullanamıyor. Tekrardan söylüyorum, her zaman söylüyorum arabanızı kaldırımların önüne park etmeyin. Engelli vatandaşları da düşünün, hep söylüyoruz ama anlamıyorlar” şeklinde konuştu.

SORUMSUZLUKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

Görme engelli vatandaşların da yine aynı şekilde araçların kuralsız parkları nedeniyle yolda yürümekte zorlandığına işaret eden Bedriye Hilal Gönenç,  “Görme engelli vatandaşlarımız için de durum ne yazık ki farklı değil. Kaldırımdan inerek yoluna devam etmek isteyen görme engelli vatandaşımız geçiş noktasına park edilen sorumsuz sürücüler nedeniyle ne yöne gideceğini bilemiyor. Engelli vatandaşları yokmuş gibi görmek gerçeklerle yüzleşmenin önüne geçmiyor. Sürücülerden çok bir şeyistemiyoruz. Engellileri de düşünsünler ve araçlarını kaldırımlar ile engelli rampalarının bulunduğu kaldırımların önüne park etmesinler yeter” açıklamasında bulundu.

KENDİ BAŞLARINA GELEBİLECEĞİNİ UNUTMASINLAR

Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Bedriye Hilal Gönenç son olarak, “Sürücüler araçlarını kaldırıma park ederken, engellilerin geçip, geçemeyeceğini akıllarına getirsin. Sonra bir daha düşünsünler ve kendilerinin de bir engelli adayı olduğunu unutmasınlar. Dışarıda zorluklarla karşı karşıya kalan araç sahiplerinin bir akrabası ya da yakını da olabilir. Nasıl ki kendi başlarına gelince tepki gösteriyorlarsa aynı şekilde duyarlı olmalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.