ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 09 Şubat 2024 10:52

En çok saç ektiriyorlar

En çok saç ektiriyorlar

Güzellik uzmanı ve eğitimcisi Sema Ulucan,"Estetik operasyon yaptırma konusunda akla ilk olarak kadınlar gelse de, son yıllarda durum değişti. Günümüzde artık erkekler de kadınlar kadar estetik operasyon yaptırıyorlar ve bunu gizlemiyorlar" dedi.

SAÇ EKTİRENLER ARTTI

Erkeklerin yaptırdığı estetik uygulamaların başında saçsız kalmayı engelleme işlemleri yer aldığını söyleyen Sema Ulucan, "Erkeklerde yaygın görülen saç dökülmesi problemini gidermek amacı ile saçın tamamının dökülmesi gerçekleşmeden hastanın kullanıldığı tedavi uygulamalarına ek olarak, vitaminler ve aminoasitlerin enjekte edildiği saç  mezoterapisi kullanılabiliyor. Hastanın duruma bağlı olarak birkaç seans uygulanan mezoterapi işlemi belirli aralıklarla da tekrar edilebilir. İleri derecede dökülmeler için de saç ekimi uygulamaları sıkça tercih edilebiliyor" ifadelerini kullandı.

SAÇ KADAR SAKAL DA ÖNEMLİ

Erkekler için saçlar kadar sakalın da büyük önem taşıdığını dile getiren Ulucan, "Saçsızlık kadara az sakala sahip olmak halk arasındaki tabiri ile köselik erkeklerde çoğunlukla istenmeyen bir durumdur. Günümüzde bu durumda sakal ekimi ile çözüm bulmaktadır. Sakal ekimini, yüzün sakal olmayan ve sorunlu yerlerine saç ya da vücuttan alınan kıl köklerinin transfer edilmesidir. Kıl kökleri genellikle enseden alınır" şeklinde konuştu.

KULAKLARA ÖNEM VERİYORLAR

Erkeklerin yüz bölgesine çok dikkat ettiğine vurgu yapan Güzellik uzmanı ve eğitimcisi Sema Ulucan erkekler için kulakların da büyük önem taşıdığını söyledi. Ulucan, "Kepçe kulaklı olmak her yaş ve cinsiyette olduğu gibi erkeklerin de özgüvenini sarsan bir görünümdür. Sosyal hayatında bu durumdan ötürü rahatsızlık duyan erkekler kolay bir operasyon olan kepçe kulak ameliyatına yaygın olarak başvuruyor" dedi.

BURUN ESTETİĞİ ARTTI

Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de burun estetiği konusunun hiç de azımsanmayacak kadra fazla olduğunun altını çizen Ulucan, "Küçük ve düzgün hatlı bir buruna sahip olmak eskiden yalnızca kadınlara yakıştırılırdı. Ancak artık erkekler de orantılı ve daha küçük boyutlarda bir buruna sahip olma konusunda oldukça istekliler. Günümüz teknolojileri ile kolay geçen burun ameliyatlarında çoğunlukla hiçbir problem görülmüyor" açıklamasında bulundu.

YÜZ VE BOYUN GERME

Erkeklerin yaptırdığı estetikler arasında koltuk altı botoksu, yağ aldırma, botoks, gögüs küçültme operasyonu, göz kapağı ve kaş kaldırma gibi estetikleri de sıkça yaptırdığını dile getiren Sema Ulucan şunları söyledi:  "Erkekler boyun ve yüz gerdirme operasyonlarını da yaptırıyor. Erkeklerde yaşlanmaya bağlı olarak meydana gelen sarkan göz kapakları, göz kenarları ve kaşlar yorgun bir görünüme sebep oluyor. Bu durumu düzeltmek ve daha canlı bir görünüm için sık sık blefaroplasti ameliyatı tercih ediliyor. Yaş almayla birlikte boyun ve yüzün çeşitli bölgelerinde sarkmalar meydana geliyor. Bu yaşlı görünümden muzdarip olan erkekler ise yüz ve boyun germe operasyonlarından yararlanıyorlar."

Haber: Yalçın KÜÇÜK