• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 24 Ekim 2022 16:53

Elektrik Nedeniyle Zarar Görüyorsa

Elektrik Nedeniyle Zarar Görüyorsa
Eğer elektrik dağıtımındaki sorunlar nedeniyle eşyalarınız zarar görürse 10 gün içerisinde meydana gelen zararın tazmin edilmesi için elektrik dağıtım şirketine yazılı başvurabilirsiniz.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, elektrik dağıtımındaki sorunlar nedeniyle eşyalarınız zarar görürse 10 gün içerisinde meydana gelen zararın tazmin edilmesi için elektrik dağıtım şirketine yazılı başvuru yapılabileceğini anlattı.

Evimizde, iş yerimizde son derece değerli elektrikli ve elektronik cihazlarımız mevcut. Şu zamanda neredeyse hepsi birer servet oldu. Haberimiz olmadan voltaj dalgalanması veya elektrik kesintilerinden dolayı cihazlarımız da sıkıntılar oluşabilmekte. Neşet Gündüz, “Böyle durumlarda ne yapmalıyız ve nasıl hakkımızı aramalıyız” sorularını yanıtladı.

“Yazılı başvuru yapın”

Gündüz, “Haberimiz olmadan voltaj dalgalanması veya elektrik kesintilerinden dolayı cihazlarımız da sıkıntılar oluşabilmekte. Voltaj dalgalanmalarından, yüksek voltajdan uzun süreli gereksiz düşük voltajdan elektrik şirketleri sorumlu. Eğer elektrik dağıtımındaki sorunlar nedeniyle eşyalarınız zarar görürse 10 gün içerisinde meydana gelen zararın tazmin edilmesi için elektrik dağıtım şirketine yazılı olarak başvurun” dedi.

“Cihazlar elektrik düzensizliğinden çabuk etkilenir”

Gündüz, elektrik dağıtım şirketleri yeterli, kaliteli ve sürekli şekilde enerji vermekle mükellef olduğunu kaydetti. Gündüz, “Elektrik dağıtım şirketleri evlerimize stabil, sabit enerji göndermekle mükellefler. Voltaj dalgalanmalarından, yüksek voltajdan uzun süreli gereksiz düşük voltajdan elektrik şirketleri sorumlu. Bu durumlardan dolayı zarar gören elektrikli ve elektronik aletlerimizden de yine bu elektrik dağıtım şirketleri sorumlu. Evdeki elektronik aygıtlarımız, özellikle televizyonlar, klimalar ve bilgisayarlar elektrik düzensizliğinden çabuk etkilenir ve arıza yapabilir” diye konuştu.

“Zararınız karşılanacaktır”

Elektrik dağıtım şirketleri planlı elektrik kesintilerini 48 saat önceden bilgi vermek zorunda olduğunu belirten Gündüz, “Eğer elektrik dağıtımındaki sorunlar nedeniyle eşyalarınız zarar görürse 10 gün içerisinde meydana gelen zararın tazmin edilmesi için elektrik dağıtım şirketine yazılı olarak başvurun. Şirket 10 iş günü içerisinde incelemelerini bitirip yazılı olarak bildirmek, haklıysanız 3 iş günü içinde zararınızı karşılamak zorunda. İşte burada en önemli sorun şirketin veya sizin haklılığınız nasıl bilinecek? Öncelikle, ‘Bizden kaynaklı sorun yok. Diğer abonelere de bir şey olmamış’ gibi bahaneleri kabul etmeyin ve konuyu tüketici hakem heyetine taşıyın. Bilirkişinin yapacağı inceleme sonunda haklılığınız ortaya çıkarsa zararınız karşılanacaktır” diye anlattı.

MÜHÜBE TAŞKIN