• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 05 Mart 2024 13:20

EHLİYETSİZ KULLANIYORLAR!

EHLİYETSİZ KULLANIYORLAR!

Günümüzde araç kullanan her 4 kişiden birisinin ehliyetsiz olduğu dile getirilirken Başkan Hakan Akan, "Ne yazık ki veriler doğru" dedi.

KEMARALAR EHLİYET SORGULAMIYOR

Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, trafikte araç kullanan ama ehliyetsiz olan sürücü sayısındaki artışa dikkat çekerken denetimlerin yeterli olmadığını söyledi. Gelişen teknoloji ile birlikte pek çok denetimin artık kameralar yolu ile yapıldığını kaydeden Başkan Hakan Akan, "Ama o kameralar kimin ehliyetli kimin ehliyetsiz olduğunu bilmiyor" ifadelerini kullandı.

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERİN KAZALARI ARTTI

Bakıldığında son zamanlarda ehliyetsiz araç kullanarak kaza yapanların sayısının arttığının da rahatlıkla görülebileceğini sözlerine ekleyen Hakan Akan, "Ne yazık ki trafikte araç kullanan her 4 kişiden birisi ehliyetsiz. Bu bugünün sorunu değil. 5 Sene önce de bu böyleydi 10 sene önce de böyleydi. Dijitalleşme ile birlikte emniyet güçlerinin çevirme olarak tabir ettiğimiz yol kesmeleri belli dönemlerde yaptığını görüyoruz. Dijital ortamda kimin ehliyeti var bilemezsiniz. Bu tip çevirmeler ile ehliyet sorgusu yapılabilir. Çevirmelerin arttırılması gerektiğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

KURSLAR ZOR GELİYOR AMA...

İnsanların araç kullanmak için ehliyetin şart olduğunu bilmesine karşın kurslara giderek ehliyet almak istemediğini dile getiren Başkan Hakan Akan, "Belki de kurslar ehliyet almak isteyenlere zor geliyor olabilir. Ancak ehliyetsiz araç kullanmak kanunen suçtur ve 3 bin 674 lira cezası bulunmaktadır. Belki de bu ceza oranı arttırılmalı ve caydırıcı hale getirilmeli" şeklinde konuştu.

YILLARDIR EHLİYETSİZ KULLANIYORLAR

Kendisinin de defalarca şehir dışına çıktığını ancak çevirmeye çok az rastladığını dile getiren Antalya Sürücü Kursları ve Çalışanları Dernek Başkanı Hakan Akan, "Düşünün araç kullanan kişinin ehliyeti yok ama şehirlerarası yolculuk yapabiliyor. Bakıldığında hemen her sürücü kursunda yıllardır araç kullanan ama ehliyeti olmayan insanların var olduğunu göreceğiz" dedi.

ÇİKOLATA YERİNE EHLİYET

Yol denetimlerinin sıklaştırılması çağrısını yineleyen Başkan Hakan Akan, "Emniyet güçlerimiz bayramlarda yol çevirmesi yaparak vatandaşlara şeker ya da çikolata ikram ediyorlar. Keşke önce ehliyet sorsalar. Belki de şeker ya da çikolata ikram ettikleri kişinin ehliyeti yok ve ehliyetsiz olarak araç kullanarak hme trafiğin güvenliğini hem de insanların hayatını tehlikeye atıyor" ifadelerine yer verdi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK