• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 31 Ekim 2022 10:01

Eğitim Bir Sen kanunda düzenleme istiyor

Eğitim Bir Sen kanunda düzenleme istiyor
Eğitim Bir Sen’e üye sendikalılar 1 Kasım tarihinde Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili taleplerin karşılanması gerekçesi ile ilk derse girmeme eylemi gerçekleştirecek.

Eğitim Bir Sen’e üye sendikalılar 1 Kasım tarihinde Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili taleplerin karşılanması gerekçesi ile ilk derse girmeme eylemi gerçekleştirecek.

Tüm Türkiye’de eylem kararı

Eğitim Bir Sen Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda Öğretmenlik Meslek Kanununda değişiklik talebini daha yüksek sesle duyurmak üzere sendikaya üye eğitim çalışanlarının 1 Kasım tarihinde okullarındaki ilk derse girmemeleri yönünde karar aldı. Aynı gün 12:00-13:00 saatleri arasında da ülke genelinde tüm şubeler tarafından basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Basın açıklamasının Antalya İl Milli Eğitim binası önünde yapılacağını belirten Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, 1 Kasım Salı günü haklı taleplerine zemin oluşturmak ve ilgili mercilerin harekete geçmesini sağlamak amacıyla böyle bir karar alındığını söyledi.

Önce eylem sonra basın açıklaması

Miran, “Eğitim-Bir-Sen olarak, 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmenlerin beklentilerini ve toplu sözleşme taleplerimizi karşılayacak, sınav zorunluluğunun kaldırılarak hizmet süresini esas alan bir kariyer basamakları tasarımına hayat verecek, bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, görev ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gereken unsurları içerecek değişiklikler ve ilave düzenlemeler yapılması konusunda öğretmenlerin haklı taleplerine zemin oluşturmak ve ilgili mercilerin harekete geçirilmesini sağlamak amacıyla, Genel Merkezimiz tarafından 1 Kasım 2022 tarihinde tüm resmî eğitim kurumlarında ilk derse girilmemesi ve tüm illerde aynı tarihte 12:00-13:00 saatleri arasında kitlesel basın açıklaması yapılması kararı alındı.

‘Eksikliklerin giderilmesi gerekir’

3 Şubat tarihinde TBMM’de kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılamadığını belirten Miran, daha önceden ilettikleri talepler doğrultusunda kanunun eksikliklerinin giderilmesi ve ilave düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.  Miran, “Gelinen noktada öğretmenlerin talep ve haklı beklentilerini karşılayacak somut bir adımın hâlâ atılmamış olması, belirsizliğin eğitim çalışanları ve öğretmenler üzerinde oluşturduğu moral ve motivasyon kaybı, yerinde ve gerekli düzenleme öneri ve çağrılarına duyarsız kalınması üzerine Eğitim-Bir-Sen olarak eylem kararı almış bulunmaktayız ” dedi.