• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 22 Mayıs 2023 14:54

DÜZEN: “KAZANIMLARIN TEMİNATIYIZ”

DÜZEN: “KAZANIMLARIN TEMİNATIYIZ”

 

 

Saadet Partisi Mayıs ayı divan toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Mahalle Kültür ve Semt Evi’nde gerçekleştirildi.

Saadet Partisi Mayıs ayı divan toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeni Mahalle Kültür ve Semt Evi’nde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya İl Başkanı Ramazan Düzen, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Güldal ve partililerin yanı sıra Saadet Partisi Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Mesut Doğan katıldı. 

Ekonomi üzerinden AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulunan Ankara Milletvekili Mesut Doğan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde neden Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri gerektiğini anlatarak, partililerden çok çalışmalarını istedi. Seçim sürecinde dillendirilen bazı söylemlere tepkisini dile getiren İl Başkanı Ramazan Düzen ise, Saadet Partisi’nin şimdiye kadarki tüm kazanımların teminatı olduğunu vurguladı.

 

“KAZANIMLARIN TEMİNATI SAADET PARTİSİ’DİR”

14 Mayıs seçimlerinin anket mahiyetinde olduğunu söyleyen SP Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 28 Mayıs seçiminin referandum niteliğinde olduğunu ifade etti. İl teşkilatı olarak 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimine aralıksız hazırlandıklarını belirten Düzen, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. “Geçtiğimiz seçimi iktidar ‘beka’ sorunu adı altında kampanya ile nihayete erdirdi. Ne vatansızlığımız, bayraksızlığımız, dinsizliğimiz ne de teröristliğimiz kaldı” diyen Düzen, şöyle konuştu:

“Erbakan hocamızın talebelerine ‘dinsiz’ ifadesini kullanıyorsunuz. Sultan Ahmet Camii havlusunda ‘Bunlar Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracak’ diyorsun. Sen milli görüşü, Saadet Partilileri bizden daha iyi tanıyorsun. Böyle bir şey olamayacağını iyi biliyorsun. 28 Mayıs’ta seçimi kazanmamız halinde Saadet Partisi 2 temel konu üzerinde ısrarla duracak. Başörtüsünden imam hatip lisesine, İHA’dan SİHA’ya varıncaya kadar bütün kazanımların teminatı Saadet Partisi’dir. CHP’li arkadaşlarımız bizim cümlelerimize itibar ediyor. Kin, nefret dürtüsünden, rövanş duygusundan uzak duracağız. Başta AK Partililer bilecek ki, hayat AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’dan ibaret değildir. Tayyip bey kaybettiğinde hiçbir AK Partilinin kaybetmişlik psikolojisine girmesine gerek yok. Absürt hatalar yapmamış, gayri hukuki cinayetler işlemediyseniz engin tecrübelerinizden istifade edeceğiz. AK Partili ve MHP’lilere sesleniyorum; bu ülkeyi sizle birlikte yöneteceğiz.”

 

“HDP HİÇBİR YERİMİZDE DEĞİL”

“Biz vatanımızı seviyoruz, bu vatanın sevdalılarıyız” diyen Düzen, “HDP hiçbir yerimizde değildir ve PKK bir terör örgütüdür. Bunu anlatacağız” diye konuştu.  1 haftalık süreyi en iyi şekilde değerlendirerek iktidara geleceklerini söyleyen Düzen, “Yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Birbirinden değerli milletvekillerimizle kuracağımız grupla Türkiye’de nasıl siyaset yapılacağını bütün dünyaya ilan etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’nın diğer ortaklarıyla bir anlaşma yaptığının altını çizen Düzen, “Biz bir mutabakata imza attık. Bir anlaşma gerçekleştirdik. Bu anlaşmayı Hudeybiye anlaşması, Medine sözleşmesi olarak görüyoruz. Biz milli görüşçüyüz. Bu çalışmayı namaz gibi bir ibadet olarak görüyoruz. Madem ki böyle bir çalışma yapıldı, bir strateji tanzim edildi, hepimiz gereğini yapacağız ve 28 Mayıs’ta Kemal Kılıçdaroğlu’nu iktidara getireceğiz. O iktidara gelince Saadet Partisi iktidara gelmiş olacak. Seçmenlerimizden en azından Cumhurbaşkanı Yardımcımız olarak Temel Karamollaoğlu için oy kullanmasını istirham ediyorum. Konu bu kadar ciddi. En az bir bakanımızın olacağına, 10 milletvekilimizle Türkiye’yi ayağa kaldıracağımıza, Türkiye’nin normalleşmesine inanarak sandığa gideceğiz” şeklinde konuştu.

 

“HÜKÜMET OLMA ŞANSIMIZ ÇOK GÜÇLÜ”

Toplumda, Cumhur İttifakı’nın parlamentoda çoğunluğu sağlamasıyla ülkeyi Cumhur İttifakı idare edecek gibi bir algı oluştuğunu söyleyen SP GİK Üyesi Hasan Güldal ise, “Bu sistemde yürütme Cumhurbaşkanı’dır. Dolayısıyla Millet İttifakı olarak bizim hükümet olma şansımız çok güçlü. Bizim bize düşeni yapmamız lazım. Kalan zamanı çok iyi değerlendirerek çok gayretli çalışmalıyız. Bu bir referandumdur. 20 yıl aradan sonra milli görüş Saadet Partisi olarak parlamentoda grup kurma imkanı yakaladık. Bu grubumuzla parlamentoya yön vereceğiz” açıklamasında bulundu. Eskiden parlamento oluştuktan sonra koalisyonların yapıldığına ve hükümetin kurulduğuna dikkat çeken Güldal, “AK Parti’nin getirdiği ucube sistemle koalisyonların seçim öncesi kurulması hasıl oldu. Ondan dolayı böyle bir ittifakın içerisinde yer aldık. Baktığınız zaman bütün partiler bir tarafta yer almak mecburiyetinde oldu. Nasıl Erbakan hocamız 1974 yılında Ecevit ile hükümet kurmuş, destansı başarılara imza atmışsa bugün bizim yaptığımız protokol de budur” dedi.  

 

“SEÇMEN SÜRE İSTEDİ”

14 Mayıs’ta seçmenlerin verdiği mesajı doğru okumak gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Genel Sekreteri Ankara Milletvekili Mesut Doğan ise, “Seçmenimiz yasamada net bir karar verdi ama yürütme hususunda kararsızlığı ifade edip süre istedi” diye konuştu. Saadet Partili 10 milletvekilinin TBMM’ye girdiğine dikkat çeken Doğan, güçlü bir şekilde mecliste olacaklarını söyledi. 

 

Milletvekillerinin meclise girmesi kadar Saadet Partisi’nin iktidarının da önemli olduğunu dile getiren Doğan, “İlk defa iktidara bu kadar yakınız. Bir oy kadar yakınız. 28 Mayıs günü seçimi kazanmamızla kazanmamamız arasındaki farkı düşünsek bütün partililerimiz 6 gün boyunca uyumadan kendisini çalışmak zorunda hisseder. O kadar önemli” diyerek partililerden çok çalışmalarını istedi.

 

“28 MAYIS’TA HER PARTİ KENDİ İKTİDARINA OY VERECEK”

28 Mayıs’ta her partinin kendi iktidarını oylayacağını dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

“Eski sistemde milletin sadece yasamayı oluşturma yetkisi vardı. Sadece yasama için oy kullanıyordu. Yürütme için oy kullanmıyordu. Bir parti tek başına iktidara gelecek kadar milletvekili çıkarsa bile hemen iktidar olamıyor, mecliste güven oylamasına ihtiyacı vardı. Milletvekilleri yürütmede etkili olması için onay veriyordu. Yeni sistemde güvenoyu yetkisi de millete verildi. Millet artık sadece yasama için değil, yürütme için de oy kullanıyor. Milli Selamet Partisi, CHP ile koalisyon kurduğunda Erbakan Hoca oyu Ecevit için kullanmadı, MSP’nin iktidarı için kullandı. Aynı şekilde Ecevit kendi iktidarı için oy kullandı. Saadet Partililer 28 Mayıs’ta bir güven oylamasına gittiğinin farkında olup, bunu insanlara aktarmak mecburiyetinde. 28 Mayıs’ta her parti kendi iktidarına oy verecek.”

 

İKTİDARA EKONOMİ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Türkiye’nin 2023 yılında faize ödeyeceği paranın 566 milyar lira olduğunu belirten Doğan, şöyle konuştu:

“Bu faizi ödemeye mahkum edenler bize Müslümanlık taslıyor. 566 milyar lira günlük 1.5 milyar faiz parası demek. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 bütçesi 8 milyar 250 milyon lira. Yani 5 günlük faiz parası. Bir ülke düşünün, 5 günde ödediği faiz 19 ilçesiyle yaklaşık 2 milyon 750 bin insanın yaşadığı bir şehrin 1 yıllık bütçesi kadar. Böyle bir ülkenin iflah olması, ekonominin toparlanması mümkün olmaz. Türkiye’de ortalama bir aile 3.3 kişiden oluşuyor. Antalya nüfusunu 3’e böldüğünüzde 820 bin aile var. 566 milyar lira uçakla Antalya üzerine serpilse hane başına 700 bin lira düşer.”

 

Siyasette ekonomi, sosyal hayat ve dış politikanın önemli olduğunun altını çizen Doğan, “Ekonomiye bakıyoruz herkes borçlu. Sosyal hayata bakıyoruz herkes dertli. Dış politikaya bakıyoruz herkes tedirgin” dedi. Türkiye’nin zengin kaynaklara sahip olduğunun altını çizen Doğan, ülkenin imkanlarıyla yaşanan sıkıntılardaki tezatlığa dikkat çekti. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanlarının büyük bir fedakarlık göstererek ve risk alarak bir araya geldiğini dile getiren Doğan, “Bu, 85 milyon insanın ayakta alkışlaması gereken büyük bir fedakarlıktır. Türkiye’nin önüne bir alternatif ortaya koydular. Farklı görüşteki partiler bir araya geldi. Bu ileriye bırakılacak en büyük mirastır. Yetmedi 1 yıl içinde 2 bin 300 konuda anlaştılar. Bu ileride tez olarak yazılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“GÜVENDE HİSSETTİĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ”

6 siyasi partinin hedefinin herkesin kendini güvende hissettiği bir Türkiye inşa etmek olduğunu söyleyen Doğan, şunları dile getirdi:

“Herkesin her konuda kendini güvende hissettiği bir Türkiye inşa edeceğiz. MHP’ye oy veren ile HDP’ye oy verenin, Vatan Partisi’ne oy veren ile Saadet Partisi’ne oy verenin aynı derecede kendini güvende hissettiği bir Türkiye. Kadın ile erkeğin, zengin ile fakirin, çocuk ile yaşlının, yöneten ile yönetilenin, Müslüman ile Hristiyanın aynı oranda kendini güvende hissettiği bir Türkiye inşa edeceğiz. Bir ülkede insanlar kendini güvende hissediyorsa o ülkede barış, kardeşlik, muhabbet, ekonomide bereket, hareketlilik vardır. Güvenin olmadığı bir ülkede ticari refah da olmaz, insani ferahlık da olmaz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçildiği, diğer partilerin de etrafında şura meclisi oluşturduğu bir yönetim anlayışında solcusu, sağcısı, ülkücüsü herkes kendini güvende hissedecek. Herkesin kendini güvende hissettiği ülkemizde cesurca adımlar atılabilecek. Türkiye’de zor olan her şey kolaylaşmaya başlayacak.”

 

“BEN GİDECEK BİZ GELECEK”

Konuşmasının sonunda 28 Mayıs seçiminin büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Doğan, “İnanıyorum ki 28 Mayıs’ta ben gidecek biz gelecek. Bu ülkenin insanlarını kutuplaştıranlar gidecek, kucaklaştıracak olanlar gelecek. İnanıyorum ki Türkiye nefes alacak” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’na Antalya’dan 890 bin oy çıktığını hatırlatan Doğan, bu oy sayısının 1 milyona çıkmasıyla seçimin kazanılacağını söyledi. Millet İttifakındaki partilerin 14 Mayıs’tan önce milletvekilliğini öncelediğini dile getiren Doğan, 28 Mayıs’a herkesin dört elle sarılarak yürütmeyi ele alması gerektiğini vurguladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.