• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 23 Mart 2023 13:05

Durmuş Kaplan’nın Kumluca ziyareti mitinge dönüştü

Durmuş Kaplan’nın Kumluca ziyareti mitinge dönüştü
İyi Parti 28. Dönem Milletvekili A. Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, Kumluca İlçe Başkanı Bekir Bircan ve yönetimini ziyaret etti. Partililerin yanı sıra Kumluca halkının da yoğun katılım gösterdiği ziyaret, adeta mitinge dönüştü.

İyi Parti 28. Dönem Milletvekili A. Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, Kumluca İlçe Başkanı Bekir Bircan ve yönetimini ziyaret etti. Partililerin yanı sıra Kumluca halkının da yoğun katılım gösterdiği ziyaret, adeta mitinge dönüştü. 

Teşkilat ve kanaat önderleri ziyaretlerine devam eden İyi Parti 28. Dönem Milletvekili A. Adayı Diyetisyen Durmuş Kaplan, Kumluca İlçe Başkanı Bekir Bircan ve yönetimi ile bir araya geldi. Partililerin yanı sıra Kumluca halkının da yoğun ilgi gösterdiği programda kalabalık ilçe binasına sığmadı. Miting havasına dönüşen ziyarette konuşma yapan Kaplan, Kumluca halkının en büyük geçim kaynağı olan tarım ile alakalı sorunlara değindi. Kaplan, “Üreticiyi, çiftçiyi suçlayan, faizcilerin, stokçuların, borsacıların, üreticilerin sırtından para kazananların suçlanmadığı bir sistem kuruldu. Borcu borçla kapatan bir ekonomik sistemin içerisine maalesef çiftçilerimiz de dahil olmak zorunda bırakıldı. İthal ürünleri ucuz diye ithalat kolaycılığına kaçıldı. Ondan sonra krizler doğdu. Kriz demek kararlılık demektir. Bu krizlerden yeni kararlar çıkarılıp önlemler alınırken, çiftçilerimizin yaşadığı problemler görmezden geliniyor. Gelin çiftçinin sorunlarını bilen, çiftçinin sorunlarına çözüm bulacak olan İyi Parti etrafında birleşelim. Çünkü Başkanlık Sistemi, ne ekonomiye ne de tarım sektörüne çözüm getiremez hale gelmiş ve çökmüştür” diye konuştu. 

KAPLAN: ANALARIMIZI DA ALIP SANDIKTA HESAPLAŞACAĞIZ

Dönemin Başbakanı ve şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın derdini anlatmaya gelen çiftçiye ‘ananı da al git’ sözünü hatırlatan Kaplan, “14 Mayıs Anneler Günü. İşte o gün biz de çiftçi kardeşlerimizle birlikte analarımızı alıp, sandığa gideceğiz. Çiftçilerimizi hor gören, yok sayan, sektörü sorunlar yumağı haline getiren AKP iktidarına ve tek adam sistemine sona vereceğiz” dedi. 

Ekonomik nedenlerle son 17 yılda hem ekilen arazi büyüklüğünün, hem de çiftçi sayısının azaldığını kaydeden Kaplan, Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki çiftçi sayısının her geçen gün azaldığına vurgu yaptı. Kaplan, “Çiftçimiz neden ekmekten vazgeçti? Yaklaşık 1 milyona yakın çiftçimiz mesleğini bırakır hale geldi. Neden? Bunların yanıtları belli. Eken, biçen, üreten köylü, topraktan, kırsaldan, üretimden koptu. Daha da önemlisi, bu kopuşla birlikte tarımsal alandaki yetenek ve bilgi birikimimizi kaybediyoruz. Tohum, gübre, ilaç ve mazot gibi girdilerdeki maliyet artışı nedeniyle çiftçilerin krediye yöneliminde son yıllarda patlama yaşanıyor. Gübre, mazot, ilaç, tohum, elektrik, yem, sulama ücreti gibi girdi maliyetleri makul düzeylere çekilmelidir. Gübre ve yemde sıfırlanan KDV’nin çiftçilerimize fiyat indirimi olarak yansıması sağlanmalıdır. Gübre ve yem dışındaki girdilerdeki KDV oranı kadar bir miktar çiftçimize destek olarak verilmelidir. Aksi halde yakın zamanda ülkemizde tarımdan bahsedemez hale geliriz” şeklinde konuştu. 

KENDİLERİNİ İKTİDARA GETİRENLERE KARŞI SAVAŞ AÇMIŞLAR

AKP hükümetinin ülkenin sorunlarını bir kenara bırakıp seçim yatırımı yapmaya çalıştığını hatırlatan Kaplan, “Artık seçimlere yatırım yapmayı bırakıp memleketin sorunlarıyla ilgilenilmelidir. Yatırım memleketin geleceği için yapılır. Şahsi menfaatler için değil. Esnaf yeni ürün alamaz, çiftçilerimiz ise tarlalarını ekemez hale geldi. AKP iktidarı, kendisini iktidara taşıyan çiftçilerimize, köylü kardeşlerimize adeta ekonomik savaş açmış durumda. Allah’ın izni, sizlerin de takdiri ile Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in liderliğinde iktidara geldiğimizde zengin ve güçlü bir Türkiye ile hedefliyoruz” dedi. Programa Finike İlçe Başkanı Mustafa Ulubaş ve Elmalı İlçe Başkanı Muhammet Kemençe’ de katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.