• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 16 Mart 2023 17:41

Dr. Sabri Metin, Milletvekili adaylığını açıkladı

Dr. Sabri Metin, Milletvekili adaylığını açıkladı
Manavgatlı Doktor Sabri Metin, İyi Parti Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde 28. Dönem Antalya Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Manavgatlı Doktor Sabri Metin, İyi Parti Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısı ile 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde 28. Dönem Antalya Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Metin, “Ülkemiz ve Antalyamız için yapacağımız hizmetleri planladık. İYİ’lerin iktidarında projelerimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimi öncesinde Dr. Sabri Metin, İyi Parti Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlediği toplantı ile 28. Dönem Antalya Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Toplantı’ya Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen ve yönetiminin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Toplantıya özgeçmişi hakkında bilgi vererek başlayan Metin, “Mesleğimin bir gereği olarak değişik kültürlerden sayısız insan tanıma fırsatı buldum. Değerli gönüldaşlarım, ne yazık ki bu insanlar, mevcut iktidarın bozuk düzeni yüzünden hep mutsuz, umutsuz ve çaresizlik içinde geleceğini görmeye çalışıyordu. Ülkemizin içinde bulunduğu adaletsiz gelir dağılımı yüzünden, fakir gittikçe fakir, zengin de gittikçe zengin oldu. Halkın içinde yaşayan birisi olarak tanık olduğum gerçek hayat, Türk medyasını ele geçirmiş kartellerin yönettiği medya kanallarının gösterdiği gibi güllük gülistanlık değildi. Maalesef ki bunun sebibi de devlet kadrolarının tecrübesiz, liyakatsiz, beceriksiz, akıl ve bilime önem vermeyen, çağdışı, yegana özelliklerinin, yandaşlık ve biat olan kişiler tarafından yönetilmesiydi. Bunun en bariz örneğini de maalesef 11 ilimizde yaşadığımız, hepimizi derin üzüntüye boğan deprem felaketi gösterdi. Liyakatsiz ve yandaş yönetimin, yönetme kabiliyetinin olmaması, arama kurtarma beceriksizliğinin de üstüne eklenmesi ile deprem şehitlerimizin sayısının katlanarak artmasına neden olmuştur. Sağ kalan insanların da barın ve aişe ihtiyaçları 6 Şubattan bugüne kadar halen giderilememiştir. Binlerce insan da kayıp yakınlarını bulabilmek, bir dikili mezar taşı olması umuduyla çırpınmaktadır. Onlara sizin huzurunuzda bu acının sorumlusu olan herkesin hesap vermesi için elimden ne geliyorsa yapacağıma söz veriyorum” dedi. 

Mesleği gereği ülkenin değişik bölgelerinde görev yaptığına dikkat çeken Metin, konuşmasına şöyle devam etti: Memleketim Antalya’dan yetişen bir doktor bürokrat olarak, bu güzel vatanımızın değişik bölgelerinde hizmet verdim. Kendi hayat mücadelemde belli ir noktaya başarı ile geldim. Tüm öğrenimimi devlet okullarında görmüş, devlet bürokrasisinde belli bir tecrübe edinmiş bir Türk Milliyetçisi olarak ülkesine, memleketine vefa borcunu ödememin zamanı gelmişti. Bunu da yapabilmenin en iyi yolu siyasetten geçmektedir. Şimdiye kadar hiçbir siyasi parti ile resmi bir bağım olmamıştır. Ne zaman ki Gemerek Hakiminin kararı açıklandı o gün bugündür öncelikleri akıl, bilim, liyakat ve dürüstlük olan Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin başlattığı İYİ’lik hareketinin içerisinde yer aldım. Ülkemiz için, Antalya’mız için yapacağımız hizmetleri planladık. İnşallah İYİ’lerin iktidarı ile bunların hepsini hayata geçirmek en büyük temennimiz. Özetle bazı projelerimizden de bahsetmek isterim. 

Antalya’mızın büyük bir ulaşım sorunu bulunmaktadır. Öncelikle YHT Antalya’mıza bağlanmalıdır. Antalya-Alanya Kuzey Oto Yolunun en kısa sürede yapılması gerekmektedir. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar raylı ulaşım sistemi mutlaka en kısa zamanda yapılmalıdır. Antalya Havalimanı’nın şehir içinde kalması nedeniyle hemşehrilerimizin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Havalimanının iyi bir planlama ile yerleşim yeri dışına taşınması gerektiğini düşünmekteyim. Havalimanı, bölgesi de Kent Park ve Kent Müzesi olarak düzenlenmelidir. 

Antalya’mızın turizmin başkenti olarak anılsa da tarihten gelen tarım ve hayvancılıkta halen, büyük bir çoğunluğun geçim kaynağıdır. Tarımda yaşanan sulama sorunu için kapalı devre sulama sistemi hayata geçirilmelidir. Örtü altı üretici teşvikleri, ürün bazında değil, planlanmış ihtiyaç miktarını karşılayacak büyüklüğe kadar her ürünü kapsayacak şekilde verilmelidir. 

Turizmi 12 aya yayacak alternatif destinasyonlar geliştirilmeli, önce kantite anlayışından vazgeçilerek, önce kalite prensibi ile daha karlı işletme sistemine geçilmesi sağlanmalıdır. Expo Center atıl vaziyetten bir an önce kurtarılarak serbest ticaret bölgesi ve sağlık turizmi bölgesi olarak değerlendirilmelidir. Antalya’da yabancılara mülk satışı sınırlandırılmalıdır. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.