• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 15 Kasım 2023 11:15

Dilan Polat MAĞDURİYETİ

Dilan Polat MAĞDURİYETİ

"Enerji" sözüyle hafızalara kazınan ve sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ünlü olan, ''kara para aklamak'' ile suçlanan Dilan Polat'a ait güzellik salonunu da operasyon yapılınca güzellik salonlarına bakış açısı değişmeye başladı.

DİLAN POLAT MESLEĞİ KARALADI

Güzellik salonlarına karşı dolandırıcı ve kara para aklanan yerler gibi bakılmasından dolayı rahatsız olduklarını dile getiren Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, "Güzellik salonları noktasında ciddi anlamında bir rahatsızlığımız var. Yaklaşık 10 yıldır önüne gelenin istediği gibi işyeri açmaması gerektiğini dile getiriyoruz. Bazı mesleklerde olduğu gibi güzellik salonlarının açılması noktasında da belge istenilmesi gerekiyor. Önüne gelen istediği gibi istediği işyerini açmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BİZ KARA PARA AKLAMIYORUZ

Cebine para koyanın işi bilsin bilmesin istediği işletmeyi açmasının önüne geçilmesi noktasında çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve yetkililere ilettiklerinin altını çizen Tolgahan Demir, "Bu işi yapanların lisansını alara yapması lazım. Yani çıraklık belgesini alması lazım, ustalık belgesini alması lazım. Yeterlilik belgesi dediğimiz belgesi olmayan gelip işletme açmamalı. Dilan Polat olayında bunu birkez daha görmüş olduk. Şimdi güzellik salonlarına insanların bakış açısı değişti. İnsanlar güzellik salonlarına kara para aklanan yerler gibi bakmaya başladı. Hayır bu durum böyle değil. Güzellik salonları kara para aklanan yerler değil bakımına önem veren insanların gittiği yerlerdir" şeklinde konuştu.

MASERATİSİ OLAN ESNAF YOK

"Güzellik salonlarında Dilan Polat'larda olduğu gibi dolarlar ya da eurolar havada uçuşmuyor" diyen Başkan Demir, "Birkaç kişinin çıkıp güzellik salonu adı altında kara para aklamaya çalışması nedeniyle mesleğini layıkıyla yerine getirmeye çalışan güzellik salonları aynı kefeye konulmamalı. Bu durum bizleri oldukça rahatsız etti. Çıraklıktan beridir bu işin içindeyim kuaför ve güzellik salonlarının böylesi delice paralar kazandığını görmedim. Yani güzellik salonu olup Maserati arabası olan esnafımız yok. Keşke çok kazansak da alsak ama güzellik salonları öylesi delice paralar da kazanmıyor" açıklamasında bulundu.

OLAN ESNAFIMIZA OLDU

Esnafın çoğunun bırakın lüks içerisinde yaşamayı kendisine ait evinin dahi olmadığına değinen Antalya Kuaförler, Manikürcüler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tolgahan Demir, "Tekrar tekrar altını çiziyorum. Herkes uzmanı olduğu işi belgesini alarak yapmalı ki bu tür olaylarla anılmayalım. Dilan Polat'ın adıyla açılan güzellik salonu nedeniyle olan esnafımıza oldu. İster istemez müşterilerinde azalma oldu. Düzgün olan esnafımız bunu hak etmiyor" dedi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Tolgahan Demir, "Birkaç kişinin yaptığı hatayı herkese mal etmemek lazım. Genellememek lazım. Vatandaşlarımız güzelliklerinden vazgeçmemeli, bakımlarını yaptırmaya devam etmeli. Esnafımız mağdur olmasın" ifadesini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK