• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 22 Şubat 2022 12:14

Devletin Malı Deniz Misali

Devletin Malı Deniz Misali
Satılık arsa arayanları tuzaklarına çekmek isteyen uyanıklar devlete ait arazileri sanki kendilerininmiş gibi satışa çıkarttı. Satışta vatandaşa ne tapu verilebiliyor ne de noterden satış yapılabiliyor.

Devlete ait olan araziler vatandaşlar tarafından işgal ediliyor. Orman vasfını yitirmiş araziler işgalciler tarafından hiçbir resmi evrak olmadan satışa çıkartılıyor.

 İNTERNETTEKİ İLANLARA DİKKAT!

Uygun fiyata arsa arayanları tuzaklarına çekmek isteyen uyanıklar devlete ait arazileri işgal ederken tellerle çevirmiş durumda. Hazine arazilerine adeta çöken vatandaşlar satarken alacak kişiye ne tapu ne de noterden satış verebiliyor. Özellikle Antalya’nın Kızıllı, Kirişçiler, Odabaşı gibi bölgelerinde benzer ilanlara rastlanılabiliyor. Normal şartlar altında hazine arazilerinin satışı noktasında yetkili kurum olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü satılacak ya da uzun sureli kiralamalarda internet sitesi üzerinden ihaleye çıkıyor.

 DEVLETİN ARAZİSİNİ KİŞİ SATAMAZ

Vatandaş arsayı almak istediğinde “Bu bir risk sonuçta. Karşınızdaki muhatap devlet. İleride buranın tapusunu alabilirsiniz” deniliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan ATSO 41. Grup Gayrimenkul Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Halil Ersoy, “Orman vasfını yitirmiş olsa da devlete ait olan bir arsanın başkasına satışı mümkün değildir” dedi.

 Söz konusu arazilerle ilgili Milli Emlak Müdürlüğü’ne yazı yazıldığı ve yazının gelmesinin ardından su abonesinin alınabileceği ardından da elektrik abonesinin alınabileceği arazi satışı noktasında dile getiriliyor.

 SİZDEN BAŞKASINA DA SATABİLİRLER

Orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışının kişiler tarafından değil Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığının altını çizen ATSO 41. Grup Gayrimenkul Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Halil Ersoy, “Vatandaşlarımız bu tip ilanlara kanarak arsa almasın. Sonuçta size arsayı aldığınıza dair ne bir tapu ne de bir noter evrakı veriyorlar. Neye göre burası satılmış oluyor? İki gün sonra arsanın başkasına satılmayacağının garantisi var mı?” diye sordu.

 BİRİKİMİNİZDEN DE OLMAYIN!

Hazine arazilerinin satışının ya da uzun surely kiralamalarının Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığının altını bir kez daha çizen Halil Ersoy, “Hazine arazileri ile ilgili kişi araziyi devletten satın aldıysa şayet satış yapabilir. Bu bir satış yoludur. İkinci olarak da orman vasfını yitirmiş arazilerde eskiden beri kişinin kendi kullanımında olan ve ecrimisillerini ödemiştir bu kişilere öncelik verilir. Bu da yine Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün satışında sadece o kişiye öncelik verilmesine anlamına gelir ki o kişi kendisi almadan yine satış yapamaz. Tekrar vatandaşlarımızı bu tip satışlara karşı uyarıyoruz. Ucuz arsa alacağım diye elinizdeki avcunuzdaki birikiminizden de olmayın!” uyarısında bulundu.

 

Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.