• SUR YAPIIIIIII
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 06 Aralık 2022 17:21

Destina ayakta alkışlandı

Destina ayakta alkışlandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nin Tiyatro Kulübü tarafından düzenlenen “Destina” adlı dram oyunu seyircilerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nin Tiyatro Kulübü tarafından düzenlenen “Destina” adlı dram oyunu seyircilerle buluştu.

Tek perdelik oyunda genç tiyatrocular güncel problemleri ele alırken birçok toplumsal konuya da parmak bastı. Oyunun içerisinde aile içi ve kadına yönelik şiddet, engellilere yönelik tutumun değiştirilmesi, uyuşturucu bağımlılığı, evlat acısı ve yoksulluk konularına değinilirken seyirciler gözyaşlarını tutamadı.

Oyunun içinde verilen toplumsal mesajlar kolay kolay unutulmayacak, ses getirecek türdendi. Özellikle sahne sonlarında kullanılmış olan; “Ey insan, Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da o kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma, her şeyin bir hesabı vardır. Üzdüğün kadar üzülürsün.” Cümleleri izleyicilerin dikkatini çekti. Daha öncesinden de tiyatro yarışmasında Antalya il üçüncülüğü kazanan oyun izleyicilerin beğenisini topladı.

“İyilik ve kötülük bizim elimizde.”

Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, Tiyatro Kulübü Eğitmeni Kenan Yılmaz sahne sonunda seyircilere verilen mesajın önemini birincil ağızdan açıkladı. Yılmaz yaptığı konuşmada; “Oyunumuzda gördüğünüz üzere sadece toplumsal olaylar değil, aynı zamanda gün içinde iyi ve kötü tarafı seçeceğine karar veren insanlar da vardı. Gerek kötülüğün iyiliğe bürünmesi, gerek iyiliğin kötülüğü seçmesi gibi günlük hayatta yaşanan durumları da böylelikle ele aldık. Yeri geldi iyiler savaşırken kana bulandı, yeri geldi kötülük kazandığını sandı ama sonuç olarak vermek istediğimiz mesaj yerine, yani sizlere ulaştı. İnanın burada canlandırdığımız roller ne kadar iç burkan cinsten olsa da günlük hayatta birçoğumuzun başına gelen ve herkesin başına gelebilecek türden konulardı. Umuyoruz ki vermek istediğimiz mesajı, dünyanın güzelliklerinden ve iyilikten vazgeçilmemesi gerektiğini, ne olursa olsun günün sonunda iyiliğin kazanacağını, hile ve hurdayla bir yere varılamayacağını, iyiliğin bir başkasından gelmesini beklemek yerine bizzat bizim onu yaratmamız gerektiğini sizlere anlatabilmişizdir. Sadece oyunumuzda değil, sizlerin hayatınızda ve zihninizde de umarım iyilik kazanır. Unutmayın ki ne iyilik ne de kötülük kendiliğinden olmaz, onları seçen bizleriz.” İfadelerini seyircilerle paylaştı.

Ergün DEMİR - Büşra BOĞAOĞLU