• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 12 Nisan 2023 08:04

Cumhurbaşkanı onayladı!

Cumhurbaşkanı onayladı!
Asgari ücretli çalışanlar sonunda istediğini aldı. Dev bayram ikramiyesi Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Toplam 8.000 TL bayram ikramiyesi asgari ücretlinin hesabına yatacak.

  

Çalışanlara müjdeli haber verildi. Uzun süreden beri beklenen bayram ikramiyesi artık Asgari ücretle çalışanlara da verilecek. Yavaş yavaş anlaşmalar tamamlanıyor. Ramazan Bayramı öncesi 3000 TL, Kurban Bayramı öncesi 5000 TL bayram ikramiyesi için sözleşme yapıldı. Asgari ücretli çalışanlar bu haberle bayram edecek. Toplam 2023 yılında verilecek bayram ikramiyesi miktarı ise 8000 TL oldu.

Milyonlarca asgari ücretle çalışan devletten bayram ikramiyesi bekliyordu. Uzun süreden beri emekliye verilen Bayram ikramiyesinin kendilerine de verilmesini isteyen asgari ücretliler Nihayet istediklerini almaya başladı. Çalışanlar için toplu iş sözleşmeleri yavaş yavaş imzalanıyor. Öyle ki Asgari ücretli çalışanlara rekor promosyon duyurusu geldi. Ramazan Bayramı öncesi 3000 TL kurban bayramı öncesi 5000 TL olmak üzere toplamda 8.000 TL promosyon fırsatı sunuluyor.   

ASGARİ ÜCRETLİYE DEV PROMOSYON ÖDEMESİ YAPILACAK

Açıklama Kartepe Belediyesi tarafından yapıldı. Kartepe Belediyesi bünyesinde asgari ücretle çalışanları için yeni toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye İş Sendikası ile anlaşma sağlayan Kartepe Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde 3000 TL kurban bayramı öncesinde 5.000 TL olmak üzere asgari ücretliye toplamda 8.000 TL promosyon ödemesi yapacak. Haberi alan asgari ücretle çalışanlar resmen bayram etti. Erken Bayram çalışanlara gelirken başka müjdelerde verildi.   

EN DÜŞÜK MAAŞ 15.000 TL OLDU

Kartepe Belediyesi'nin çalışanlarına tek müjdesi bayram ikramiyesi de olmadı. Belediye bünyesinde çalışanlar için imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük maaşı da zam geldi. Kararla birlikte en düşük maaş 15.000 TL'ye yükseldi. Asgari ücretliler günlük en az 515 TL ödeme olacak. Belediye bünyesinde çalışanlara Nisan ayından itibaren iş sözleşmesi gereğince zamlı ödemeler yapılacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kartepe belediye başkanı Mustafa Kocaman, Nisan ayında personel için Belediye İş Sendikası ile masaya oturduklarını ve anlaşma sağladıklarını bildirdi. Kartepe Belediyesinin sağladığı toplu iş sözleşmesi Anlaşması gereğince personelin en düşük maaşı 15.000 TL'ye yükselirken bayram ikramiyesi müjdesi de verildi. Asgari ücretli belediye çalışanlarına ödenecek bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesi 3000 TL kurban bayramı öncesi 5.000 TL olmak üzere toplam 8.000 TL'ye yükselmiş oldu. Nisan ayından itibaren ödemeler zamlı olarak hesaplara geçecek. Bayramdan önce personelin maaşlarının yatması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.