• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 09 Eylül 2021 12:20

Cuma pazarı yeniden kuruluyor

Cuma pazarı yeniden kuruluyor
Antalya'da Yener Ulusoy bulvarı ile Milli Egemenlik Caddesi arasında kalan alanda cuma günleri kurulan semt pazarının 17 Eylül'den itibaren yeniden kurulması bekleniyor

Yener Ulusoy bulvarı ile Milli Egemenlik Caddesi arasında kalan alanda cuma günleri kurulan semt pazarı ikinci bir karara kadar kapatılmıştı.

 2018 Yılında Muratpaşa Belediye meclisinde alınan karar ile kapatılan ancak Antalya Semt Pazarcılar Odası tarafından konu mahkemeye taşınmıştı. 31 Mart 2020 tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 600 esnaf ve üreticinin satış yapması ertelenmişti. 5 Nisan 2018 tarihinden beri kapalı olan Cuma pazarı bu hafta sonu açılacak.

Antalya’nın en eski pazarlarından olan Cuma pazarı, Muratpaşa Belediye Meclisinin 05.04.2018 tarih ve 178 sayılı kararıyla taşınma kararı alınmış olduğu, söz konusu sokak pazarının tüm sokakları işgal etmesi, bünyesinde yaklaşık 600 esnaf ve üretici bulunması, sokakların itfaiye ve ambulans gibi acil durum araçlarının giriş yapamayacakları kadar işgal edilmesi gibi nedenlerden dolayı kapatılmıştı.

2020 Yılındaki Hıfzısıhha Kurulu Kararına göre de; sokaklarda kurulduğu için geniş bir alanı kapsamakta olduğundan sosyal mesafenin oluşturulamaması, emniyet, asayiş ve pazar denetimi açısından elverişli koşulların sağlanamaması, sabah saatlerinde ilgili sokaklar üzerine gelişigüzel park eden araçların pazarın kurulmasına geç saatlere kadar engel olmasından dolayı kapanmanın devam etmesi kararı alınmıştı.

Antalya Semt Pazarcılar Odası ve bir pazarcı esnafı tarafından konu mahkemeye taşınırken mahkemenin de kazanılması ile birlikte Cuma pazarının yeniden kurulmasına karar verildi. Antalyalıların şehrin içerisinde ve ulaşımı kolay olması nedeniyle tercih ettiği Cuma pazarı 17 Eylül 2021 Cuma günü kurulacak. 

Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri Cuma pazarı ile ilgili çalışmalara başlarken pazarcı esnafının duracağı alanlan sarı çizgiyle çizilirken numaralandırılıyor.


Yalçın KÜÇÜK


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.