• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 29 Eylül 2022 13:46

'Çocuklu aileler köşeye sıkıştı'

'Çocuklu aileler köşeye sıkıştı'
Alman Bakan 'Çocuklu aileler köşeye sıkıştı' sözleri ile itiraf etti: 7 misli artış var...

Rusya ile yaşanan enerji anlaşmazlığı nedeniyle kara kış endişesi yaşanan Almanya'da artan enflasyon ve yüksek enerji fiyatları krize neden oldu. Almanya Aile Bakanı Lisa Paus yaşanan krizin boyutunu anlatırken 'Çocuklu aileler giderek köşeye sıkışıyor' ifadelerini kullandı.

Almanya'da artan enflasyon ve yüksek enerji fiyatları halkta umutsuzluğa ve fakirliğe yol açmaya başlarken, hükümet yoksulluğun daha da artmasından endişe ediyor. Yeşiller Partili Aile Bakanı Lisa Paus, "Fakirliğin daha da artması riski çok büyük" dedi. Bakan Paus, özellikle çocuklu ailelerin giderek artan fiyatlar nedeniyle iyice köşeye sıkıştığını belirtti.

7 MİSLİ ARTIŞ VAR

Federal Tüketici Birliği Başkanı Ramona Pop da, birçok insanın çaresiz durumda olduğuna işaret ederek hükümeti harekete geçmeye çağırdı. Birçok kişinin sonbahar ve kışı nasıl geçireceklerini bilmediklerini belirten Pop, gaz fiyatlarının geçen yıla göre yedi kat arttığını, elektrik ücretlerinin üç kat zamlandığını vurguladı. Pop, insanların yükünün giderek artacağını söyledi.

YENİ ÖNLEMLER ALINMALI

POP, "Gelecek ilkbaharda tüketicilere gönderilecek yıllık faturalardaki meblağlar güçlü bir olumsuz etki yaratacak. Gaz katkı payı nedeniyle hükümetin sonbaharda yeni destek programı açıklaması gerekiyor. Son birkaç ay düşük gelirli insanlar için çok zor geçti. 9 euroluk bilet gibi uygulamalar tekrar yürürlüğe geçirilmelidir" diyerek hükümeti yeni önlemler almaya çağırdı.

1.1 MİLYON KİŞİ AŞEVİNDEN BESLENİYOR

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü, ülkede 960 şubesi bulunan Tafel adlı aşevinden beslenenlerin sayısını 1.1 milyon olarak açıkladı. Tafel ise Rusya-Ukrayna savaşı ile hızla yükselen fiyatlar nedeniyle sayının daha da fazla olduğunu aktardı. Geliri çok düşük olmayanların da artık aşevine gittikleri belirtildi. Yeterli gıda olmadığı için eli boş eve gönderilenlerin sayısının da bir hayli fazla olduğu söylendi. Tafel'i sık kullananların başında, bekar ebeveynler, çocuklu çiftler ve savaştan kaçan Ukraynalılar bulunuyor.