• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 23 Aralık 2022 13:39

Çocukların da hayatı tehlikedeydi...

Çocukların da hayatı tehlikedeydi...
Zincir marketler Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde tanındık birçok markaya verilen cezanın ardından bu kez Mersin'de bir zincir markette son kullanma tarihi geçmiş 70 gıda ürünü tespit edildi.

Zincir marketler Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde tanındık birçok markaya verilen cezanın ardından bu kez Mersin'de bir zincir markette son kullanma tarihi geçmiş 70 gıda ürünü tespit edildi.

Ürünler arasında bebek mamasının da bulunması çocukların hayati tehlikesine yol açması açısından endişe doğururken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit "Belki o çocuğun yaşamsal olarak zarar görmesi durumuna kadar gidebilecek bir sonucu da doğurabilir" dedi.

Son kullanma tarihi 4 ay geçmiş bebek maması ve daha onlarca ürün reyonlarda yer alıyordu. Mersin'deki zabıta ekipleri zincir markette denetim yaptı, tespit edilen son kullanma tarihi geçmiş ürünler imha edildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "ismi bilinir, ülkeye mâl olmuş bir zincir yapı" olarak nitelendirdiği zincir marketle ilgili açıklamasında "Bu aslında bir bakıma safiyane bir ürünün miadının geçmiş olması durumu değil. Bir çocuk mamasının dört ay gibi uzun bir süre miadının geçmiş olması ve bu şekilde satışa sunulmasıdır" ifadelerine yer verdi.

SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ 70 GIDA ÜRÜNÜ SATILIYORDU

Yenişehir Belediyesinin açıklamasına göre, zabıta ekipleri, bir zincir markette yaptığı denetimde son kullanma tarihi geçmiş ürünler bulunduğunu belirledi.

Ekipler, kontrollerde 70 gıda ürünün son kullanma tarihinin geçtiğini tespit etti.