• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 05 Nisan 2024 11:40

Çiçek yerine bağışa çiçekçi tepkisi

Çiçek yerine bağışa çiçekçi tepkisi

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen bazı belediye başkan adayları çiçek gönderilmesi yerine bağış yapma çağrılarına Antalya Çiçekçiler Odası'ndan tepki geldi.

ÇİÇEKÇİLERİ DERİNDEN ÜZDÜ

Antalya Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Bakaç, "Tebrik amaçlı çiçek göndermek isteyenlere çiçek yerine alternatif bağış önerileri yapın şeklindeki açıklamalar, Büyük bir aile olan Çiçekci Esnafını, Çiçek Üreticilerimizi, Çiçek Toptancılarımızı, çiçek sektörüne ilaç, gübre, yakıt temin eden firmaları ve yanımızda çalışan emekçilerimizi de derinden üzmüştür" ifadelerini kullandı. 

BİZLER GEREKLİ YARDIMLARI YAPIYORUZ

Bu tür açıklamaların çiçek sektöründe daralmaya gidebileceğini dile getiren Başkan Bakaç, "Bu sektörü ayakta tutan tüm çalışanlarımız ailesinin nafakalarını bu yolla sağlamaktadırlar. Bu tür açıklamaların çiçek sektörünün daralmasına ve ülkeye kattığı katmadeğerin azalmasına sebebiyet vereceğini düşünüyorum. Çiçeğin israf olarak görülmesi hiçbir kültür de medeniyet anlayışına sığmaz. Çiçek insanın doğumundan ölümüne kadar her platformda yer almaktadır. Biz çiçekçiler de gerekli kurumlara bağışlarımızı ve yardımlarımızı yapmaktayız. Bağış yapmak isteyenler de tercih hakkında özgürdürler" şeklinde konuştu.

BİZE ZARAR VEDEN AÇIKLAMALAR

Siyasilerin çiçekçileri yok saymaması gerektiğinin altını çizen Başkan İsmail Bakaç şöyle konuştu: "Unutmayalım ki bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmayalım. Bizlerin de bu sektörden kazancımızla; geçiminden, eğitiminden  meshul olduğumuz evlatlarımız ve çalışanlarımız var. Ülkemizin içinde bulunduğu Ekonomik darboğazda; Çiçekçi camiası ayakta durmaya çalışırken bu tür açıklamalar bizleri üzmektedir.  Kaldı ki; seçim sonuçlarını etkileyen en önemli faktör olarak Ekonomi olduğu konuşulurken, bu tür çağrılar daralmış olan ekonomiyi daha da daraltmaktan öteye gitmeyecektir. Ayrıca seçimlerde sizlere oy vermiş pek çok çiçekçi emekçisi ve çiçek sektörü paydaşını rencide etmektedir. Yeni görevlerinizde toplumun tüm sorunlarını ele alırken Çiçeği ve Çiçekçileri de yok saymamanız ümidiyle."

Haber: Yalçın KÜÇÜK