• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 23 Aralık 2022 10:44

Cankuş dron sahilde uçtu

Cankuş dron sahilde uçtu
Bu yıl Akdeniz sahillerinde yerini almaya hazırlanan Cankurtaran Drone Cankuş’un tanıtım uçuşu adresi bu kez otel sahiliydi. Korhan Alşan ve otel yöneticilerinin birlikte izlediği sunum hayli dikkat çekerken, cankurtaran drone Cankuş'u sahilde bulunan yer

Bu yıl Akdeniz sahillerinde yerini almaya hazırlanan Cankurtaran Drone Cankuş’un tanıtım uçuşu adresi bu kez otel sahiliydi. Korhan Alşan ve otel yöneticilerinin birlikte izlediği sunum hayli dikkat çekerken, cankurtaran drone Cankuş'u sahilde bulunan yerli ve yabancı misafirler de ilgiyle izledi.

Merkezi Antalya'da yer alan Budak Ltd. Şti firması altında yer alan Cankuş'un (Cankurtaran Drone)’un yatırımcısı Erdoğan Budak, yapılan sunum sonrası yaptığı açıklamada, gelecek sezon itibarıyla Cankuş dronların Akdeniz sahillerinde yerini alacağını söyledi. Bu konuda tanıtımlar yaptıklarını belirten Budak, hedeflerinin daha güvenli bir turizm adına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Akdeniz sahillerinde kullanılmasını sağlamak olacak!

Erdoğan Budak yaptığı açıklamada “ Akdeniz Bölgemizde tanıtım uçuşlarımıza devam ediyoruz. Bugün Antalyamızın çok önemli turizm gruplarından Kilit Grubuna bağlı otele geldik. Otel yöneticisi Korhan Alşan’a bu konuda gösterdiği ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Suya iniş kalkış yapabilen ve su geçirmez özellikte olan Cankuş dronlarımız 79,3 km/s hızla uçabilmektedir. İlk saniyelerde bir insan müdahalesinin gerçekleşebileceği süreden daha hızlı bir şekilde hareket eder ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet verilmiş ve uçuş tecrübesi olan profesyonel drone pilotlarımız vakaya ilk can simidini bırakır, kişiyi kurtarır ve su üzerinde hayatta kalmasını sağlar.Hedefimiz 2023 sezonunda Cankuş Deronlarımızı tüm Akdeniz sahillerinde kullanılmasını sağlamak olacak. “dedi.

Turizm sektörünün en önemli konularından birisi de can güvenliği!

Tanıtım uçuşu sonrası görüşlerini aldığımız Otel CEO’su Korhan Alşan tanıtımın oldukça etkileyici olduğunu söylerken “Turizm sektörünün en önemli konularından birisi de can güvenliği. İş sağlığı ve güvenlik standartları da bizler için son derce önemli. Gelişen teknoloji ile birlikte, bugün izlemiş olduğumuz drone teknolojisi, cankurtaran operasyonu oldukça etkiliydi.Özellikle boğulma vakaları her ne kadar bölgemizde az olsa da bir canın bile parayla ölçülebilecek bir değeri bulunmamakta. Burada gerçekten de saniyelerin önemi var. Benim mesleki tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, bir canın kurutulmasına 3 ile 5 saniyeler bile ölümle sonuçlanmasına neden olabiliyor. Bu aradaki anlamlı saniyeleri bu mevcut cankurtaran drone sayesinde çok iyi değerlendirip belki ölüm vakalarını azaltmak, beklide sıfıra indirebilmek mümkün olabilir. Çok etkileyici bir sunumdu. Teşekkür ediyorum.” diye konuştu.