• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 15 Kasım 2020 14:55

Büyükşehir'de Kritik Pazartesi

Büyükşehir'de Kritik Pazartesi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Vekilliği krizi tırmanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Vekilliği krizi tırmanıyor.

İlk olarak Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu, Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer'in yetkilerini elinden almıştı.

Günlerdir Antalya gündemini meşgul eden tartışmalara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da el koydu ama krizi çözemedi.

Halen Akdeniz Üniversitesi'nde tedavi gören Başkan Muhittin Böcek'in imzaladığı ve görev değişikliği yaparak Mehmet Hacıarifoğlu'nu Başkan Vekilliği görevinden aldığı ifade edildi. Hatta Başkan Vekilliği yapacak olan ikiliye tebliğler dahi yapıldı.

Yaşanan olay Cansel Çevikol Tuncer'in operasyonu olarak algılanırken Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden Başkan Muhittin Böcek'in raporlu olmadığını açıklaması ile kriz bir kat daha artmıştı.

Başkan Böcek hastanede raporlu olduğu süre zarfında e-imza şifreleri kapalı olması gerekirken e-imza atılarak görev değişikliğine gidildiği şeklindeki söylemler de Akdeniz Üniversitesi'nin açıklaması ile suya düşmüş oldu.

Yaşanan gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanabileceği konuşulmaya başlamışken devreye Antalya Valiliği girdi. Antalya Valiliği, İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne bu durumda ne yapılacağını sordu.

İller Bankası Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık imzalı yazıda hastanede yatmakta olan Başkan Böcek'in imza yetkisi olmadığına işaret edilirken Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine Mehmet Hacıarifoğlu'nun devam edeceğini dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde kriz her geçen gün tırmanırken CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, B planları olduğunu dile getirdi.

Şimdi tüm gözler Pazartesi sabah mesai saatinin başlamanı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanacak gelişmelere çevrilmiş durumda.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.