• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ağustos 2022 15:58

Burası mahrumiyet mahallesi!

Burası mahrumiyet mahallesi!
Türkiye’nin en gözde şehirlerinin başında gelen Antalya görenleri kendisine hayran bırakıyor. Şehrin görünmeyen bir yüzü var ki orası da Şelale Mahallesinin Hurdacılar Sitesi civarı.

Türkiye’nin en gözde şehirlerinin başında gelen Antalya görenleri kendisine hayran bırakıyor. Şehrin görünmeyen bir yüzü var ki orası da Şelale Mahallesinin Hurdacılar Sitesi civarı. Bu mahallede ne market, ne camii, ne pazar, ne bir sağlık kuruluşu, ne kaldırım var. Bu mahalle halk arasında mahrumiyet mahallesi olarak geçiyor. Şahsi araç olmadan vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor.

“Her Şeyden Uzağız”

Mahallede bir sitede yaşayan Sevim Ayçiçek, “Burası mahrumiyet mahallesi. Hiçbir şey yok. İhtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz en yakın yere bile arabayla gitmek zorundayız. Sokaklar çok ıssız, akşam tek başıma çöp atmaya bile gidemiyorum. Sadece belediyeye ait ekmek büfesi var. Ekmeği bile arabayla gidip alıyorduk. Halk olarak her şeyden uzak kalıyoruz. Merkezde bir eğlence olacak olsa, eve dönüşümüz sıkıntı olacağı için gidemiyorum. Marketten acil bir ihtiyacımız oluyor, alışveriş yapabileceğimiz bir market yok. Uzakta bir zincir market var,  o da bizim mahallemizde değil zaten. Yaşlısı da var bu mahallenin, aracı olmayanlar var, nasıl karşılayacaklar ihtiyacını? Otobüsler ayrı bir sıkıntı. Her buçukta ve saat başına çeyrek geçe geliyor. İki farklı hat. Örneğin senin iş yerinden bir hat geçiyorsa ve kaçırırsan otobüsü 1 saat beklemek zorundasın. Ortası yok. Otobüsler yüzünden varacağımız yere ya çok erken ya da çok geç varabiliyoruz. Yıllardır ilgili yerlere ulaşmaya çalıştık fakat kimse bu mahalleyi görmedi. Üstelik hakkında halka hiçbir açıklama yapılmadan direkt karşımıza kamyon kamyon kum taşınıyor. Evlerimiz temiz kalmıyor. Lütfen mahallemize gerekenler yapılsın.” diyerek hem şikayetini aktardı hem de ilgili kurumlara seslendi.

“Kaldırım Bile Olmaz Mı?”

Mahalle halkından Ahmet Yıldırım, “Hiçbir şey yok ki. Ne anlatabilirim bilmiyorum. Namaz kılmak için camiye gitmek istesek, araç gerekiyor. Yürüyüş yapabileceğimiz bir kaldırım yok. Kaldırım bile olmaz mı ya? Yalnızca sitenin etrafına çevrili bir kaldırım var. Komik bir durum. Sitenin etrafında mı yürünüyor sadece. Ani bir sağlık problemi olsa gidebileceğimiz bir sağlık kuruluşu yok. Ne güzel düden çayı geçiyor burdan. Değerlendirilse çok hoş olur. İnsanlar aileleriyle bir çay içebilir. Gerekli bakım yapılmadığı için kurban bayramlarında insanlar hayvanlarını orda kesip pisliğini bırakıp gidiyor. Burası çöplük yuvası değil. Ama o şekilde görülüyor anlaşılan. Mahallemizle ilgilenilirse mağduriyetimiz giderilir. Sesimizi duysunlar.” şeklinde konuştu.

Melike SARIKAYA – Ergün DEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.