• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 23 Kasım 2022 12:09

Burada ekmek 3 TL

Burada ekmek 3 TL
Ekmeğin kira, elektrik, su ve un gibi girdi maliyetlerinin arttığı belirtilerek 7 liraya çıkması talep edilirken Antalya’da bir fırıncı ekmeği 3 liraya satıyor. 5 Lira olan ekmeği 3 liraya satan fırıncı Serdar Özer, zarar da etmediğini söylüyor.

Konuksever Mahallesi’nde bir fırıncının ekmeği 3 liraya satması dikkat çekti. Ucuza ekmek sattığı için diğer fırıncılardan tehdit edildiğini ileri süren fırıncı Serdar Özer,  “Ben un anlaşmamamı yıllık yapıyorum. Bir yıl önceki anlaşmadan aldığım unu vatandaşında hali ortadayken nasıl 5 TL’ye satayım” dedi.

Diğer fırıncılardan tepki alıyor

Unumu bir öncesindeki anlaşmayla aldığını ve kendi üretimi olduğunu belirten fırıncı Serdar Özer, ekmeği belediyeden bile uygun rakama nasıl verdiğini anlattı. Özer, “Ben unumu bir yıl önceki anlaşma fiyatıyla alıyorum. Maliyetimi kurtarırken vatandaşında durumu ortadayken ekmeği nasıl 5 liraya satayım?” diye sordu. Fırıncılar Odası ve diğer fırıncılarla bu anlamda anlaşmazlık da yaşadığını aktaran Özer, “Dağıtımda aracı yok. Böylede kazanıyorum. Az kazanıyorum ama vatandaşın hali de ortada” diye konuştu.

Yılbaşına kadar 3 TL

Birkaç ay önce ekmeği ucuza satıp saldırıya uğrayan fırıncıyı hatırlattığımız Özer’e bu konuda bir tedirginlik yaşayıp yaşamadığını sorduğumuzda ise “Korkmuyorum, Sütçülerde de yerim var. Orada da 3 TL yapacağım, yılbaşına kadar ekmeği uygun vereceğim.  Evet yeni maliyetlerle alırsak 5 TL ancak maliyetini kurtarıyor.  Ama ben uyguna alırken vatandaşın da hali ortadayken ekmeği 5TL’den vermek istemedim. Diğer fırıncılar gibi son model arabaya binmiyorum, barlarda gezmiyorum. Bu fiyata veriyorum” diye kaydetti.

 

 

MÜHÜBE TAŞKIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.