ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 05 Haziran 2024 10:31

BU İLK DEĞİL

BU İLK DEĞİL

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya'nın partisinden istifa etmesine tepki yağarken daha önce de Tuba Vural Çokal partisinden istifa etmişti.

İYİ Parti 2023 seçimlerinde Antalya'dan Uğur Poyraz ve Aykut Kaya olmak üzere 2 Milletvekili çıkartmıştı. Her iki isim de Genel Merkez listesinden Milletvekili seçilirken aradan bir yıl geçtikte sonra Aykut Kaya İYİ Parti'den istifa etti. Kaya'nın istifası ile birlikte İYİ Parti'nin Antalya'daki vekil sayısı 1'e düşmüş oldu.

İstifaya Antalya teşkilatından çok sert tepkiler gelirken İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu Aykut Kaya'nın CHP saflarına katılması ile ilgili olarak, "Bütün bu yaptıklarını nasıl izah edecek? TBMM'de siyasi ahlakla ilgili önerileri kendi milletvekilleri tarafından konuşulurken siyasi ahlakla bağdaşmayan uygulamalara imza atmaya çalışmak kabullenilemez. Bir de bunun üstüne tüy dikerlerse söyleyecek lafımız olacak" diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e mesaj gönderdi.

Aykut Kaya'nın İYİ Parti'den istifa ederek CHP saflarına katılması akıllara bir önceki genel seçimde İYİ Parti'den Antalya Milletvekili seçilen Tuba Vural Çokal'ı getirdi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal Şubat 2020 tarihinde İYİ Parti'den istifa ettiğini açıklamıştı. Çokal, “İyi Parti'de ülkemiz için daha iyi bir gelecek olacağına inanarak bu yola çıkmıştım. Ancak kişisel hesapların ve egoların bu ilkelerin önünde bir engel olarak durduğunu gördüm" ifadelerini kullanmıştı.

İYİ Parti'den istifa eden Çokal yaklaşık bir ay bağımsız olarak Milletvekilliği görevini yürütürken 11 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozeti takılarak AK Parti saflarına katılmıştı. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK