GÜNDEM Haber Girişi : 04 Mart 2024 14:42

BU COĞRAFYADA İLİM VE KÜLTÜR İLE KALICI OLABİLİRİZ

BU COĞRAFYADA İLİM VE KÜLTÜR İLE KALICI OLABİLİRİZ

Vali Hulusi Şahin, Antalya'nın Fethi'nin 817. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Antalya Valiliği himayelerinde, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ve Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Antalya Kent Tarihinde Temel Dönüşümler” konulu konferansa katıldı.

Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın 817’nci Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Antalya Valiliği himayelerinde, Büyükşehir Belediyesinin destekleri ve Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Antalya Kent Tarihinde Temel Dönüşümler” konulu konferansa katıldı. Konferansa Vali Şahin’in yanı sıra Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Feridun Emecen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İlim ve Kültürle Kalıcı Olacağız
Antalya’nın Fethi Etkinlikleri, Akdeniz Üniversitesi’nin düzenlediği Antalya Fetih Sempozyumu Açılış Konferansı ile başladı. Anadolu’da, ilim ve kültürü ihya ederek kalıcı olduğumuzu belirten Vali Hulusi Şahin, “Biz bu topraklara at sırtında yalın kılıç vatan arayışı içinde geldik. Fakat bu toprakları ilim ve kültür ile ihya ettik. Bu ilim, kültür ve medeniyet inşası ile bu coğrafya da 800 yılı aşkın kaldık. 300 yıl kaldığımız Avrupa’da yine çok değerli eserler inşa ettik. Fakat ne yazık ki biz bu coğrafyada Moğolların bir çeşmesini bulamadık. Haçlıların bıraktıkları ise kan ve gözyaşı oldu. Dolayısıyla bundan sonraki milenyumda da bu coğrafyada ancak ilim ve kültür ile kalıcı olacağız.” dedi. 

Vali Şahin konuşmasında, düzenlenen Antalya’nın Fethi’nin 817. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen Antalya Fetih Sempozyumunda 50’yi aşkın çok değerli sunumun yapılacağını belirterek, organizasyonda emeği olan tüm paydaş kurumlara ve katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feridun Mustafa Emecen’in “Antalya kent Tarihinde Temel Dönüşümler” konferansıyla devam etti.