• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 13 Mart 2023 13:09

Borçların Yapılandırılması Kanunu Meclisten Geçti

Borçların Yapılandırılması Kanunu Meclisten Geçti
Kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

 

Kanun ile ilgili bilgi veren AK Parti  Antalya Milletvekili Atay Uslu; “TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan yeni düzenleğme ile; vergi borçları, sigorta primi, köprü, otoyol geçiş cezaları ve belediyelere olan borçlara yapılandırma imkanı tanındı” dedi. 

 

 

DÜZENLEME 31 ARALIK 2022 ÖNCESİNİ KAPSIYOR. 

 

BELEDİYE BORÇLARI DA YAPILANDIRILABİLECEK…

 

Antalya Milletvekili Atay Uslu, kanunla ilgili şu bilgileri verdi;  “Düzenleme 31 Aralık 2022 tarihi esas alınırken, vergiler, vergi cezaları, idari ve adli para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacakları kapsıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK, il özel idareleri, belediyeler ve YİKOB'Iara bağlı tahsil dairelerine ödenecek yapılandırma tutarlarının ilk taksitini 31 Mayıs 2023'e kadar ödenmesi gerekecek ve azami 48 eşit taksitte ödeme yapılabilecek. Vergi dairelerine olan 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek".

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.